Advert
as

HÜDA PAR: HASTALAR, RANDEVU ALMADA SIKINTI YAŞIYOR

HÜDA PAR: HASTALAR, RANDEVU ALMADA SIKINTI YAŞIYOR

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyetle birlikte Bingöl İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Veysel Tosun’u ziyaret etti. Heyet yapığı ziyarette Kentteki sağlık sorunlarını İl Sağlık Müdürlüğüne iletti.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ve beraberindeki heyetle birlikte il genelinde sağlık alanında yaşanan sorunları,  Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Veysel Tosun’u ziyaret ederek iletti.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, ,  Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Veysel Tosun’u ziyareti ardından açıklamalarda bulundu.

Alpaya, il genelinde sağlık alanında yaşanan sorun ve sıkıntıları Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Veysel Tosun’u ziyaretlerinde kendilerine ilettiklerini belirtti.

“RANDEVULAR KONUSUNDA CİDDİ SIKINTILAR VAR”

HÜDA PAR Bingöl İL Başkanı Refik Alpaya, “İl genelinde sağlık alanında halkımızın yaşadığı sorunları Bingöl İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Veysel Tosun beyle yaptığımız ziyarette görüştük.  Başlıca sorunlar; Randevu konusunda yaşanan sorunlar, bu konuda halkımızın şikâyetleri söz konusu bazı alanlarda randevu alamadıklarını dile getiriyorlar. Randevu süresinin daha kısa bir zamanda içinde olması hasta mağduriyetlerinin giderilmesine neden olur. Özelikle il merkezinden uzak ilçelerimizde zaman zaman doktor sıkıntısı yaşanıyor.  Yedisu ilçemizde doktor sıkıntısı olduğu gibi halkın yeni bir hastane talebi var. Sağlık alanında hastalarımızın sık sık komşu illere tedavi için gidip gelmesi hem hasta ve hem de hasta yakınlarının mağduriyetler yaşamasına neden oluyor. Sağlık konusunda halkımızın yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi konusunda yetkililerin çözümler bulmasını, üretmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

"SİLİKOZİS HASTALARI ZORLU ŞARTLARDA BİR YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR"

Karlıova’nın Taşlıçay köyünde yıllardır silikozis hastalarının zorlu şartlarda bir yaşam mücadelesini verdiklerini dile getiren Alpaya, silikozis hastalarının yaşadığı dramla ilgili şunları söyledi:

“Karlıova ilçemizin Taşlıçay(Çırık) Köyünde şu ana kadar bu hastalık yüzünden 16 kişi vefat etmiş, köyde şu an yaklaşık 100 civarında silikozis hastalığından muzdarip hastalarımız var. Bunların 22'si ileri derece silikoz hastası. Bazı hastalar evde oksijen tüpüne bağlı yaşıyor. Hastalar nefes zorluğundan dolayı başka hiçbir işte çalışamamaktadırlar. Hastaların taleplerinden biride Karlıova’da göğüs doktoru olmadığı için hastalar 70 kilometre uzaklıktaki il merkezindeki hastaneye geliyorlar buda o durumdaki hastaları zorluyor. Bunun için bu mağdur kardeşlerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi gerekir. ”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum