Advert
as

“BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE, ZORUNLU DERS HALİNE GETİRİLSİN“

“BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE, ZORUNLU DERS HALİNE GETİRİLSİN“

2023 -2024 eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle açıklamalarda bulunan Solhan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Korkmaz, bağımlılıklarla mücadele eğitim çalışmalarının zorunlu ders haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bağımlılıklarla mücadele eğitim çalışmalarının zorunlu ders haline getirilmesi gerektiğini söyleyen Solhan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı İbrahim Korkmaz, 2023 -2024 eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle açıklamalarda bulundu.

Pandemi sonrası depremin vurduğu ülkemizde, ciddi manada sekteye uğrayan eğitim öğretimin kendini toparlaması biraz zaman alacağını ifade eden Korkmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kahramanmaraş depremlerinin vurmuş olduğu illerde  hasarlı ve yıkılmış binalardan dolayı birçok aksaklık bu yıl da  maalesef kendini gösterecektir.

Milli Eğitim müfredatının neredeyse her bakan döneminde değişmesi ayrı bir handikaptır. Ezberci eğitim modülü sisteminin müfredattan kaldırılması ve çocukların geleceğe hazırlanması geç kalınmış bir çalışmadır.

Hızlı yayılan internet, yaş sınırının anaokullara kadar düştüğü telefon ve tablet  kullanımı maalesef pek çok çocuğumuzu gerçek ile sanal arasında bir çıkmaza sokmuştur.

Ebeveynlerin  işin kolayına kaçması noktasında çocukların eline telefon vermesi ve denetlenemeyen bir süre konusunda çocukları serbest  bırakması onları hem gerçek dünyadan hem de derslerden koparacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda telefon kullanımı konusunda ki "öğretmenler de öğrenciler de derslere telefon götüremeyecek" söylemi  elbette ki değerlidir. Ancak bu işin ciddiyeti anlaşılmaz ve denetlenmez ise diğer yasaklar gibi kağıt üstünde kalacaktır.

Genç bir nüfusa sahip olan ülkemizde, maalesef çocuklarımız liseyi değil hatta üniversiteyi bitirinceye kadar da hayatın gerçekliğinden uzak, sosyalleşmeden ve sorumluluk almaktan bihaber, pek çoğu kendi kişisel ihtiyaçlarını bile gidermede ailenin yardımı olmadan bir acziyet içerisindedirler.

2023 -2024 eğitim öğretim yılında çocuklarımızın hayata daha iyi atılabilmeleri için okullarda daha fazla aktiviteler yapmalı, çocuklara sosyal sorumluluk projeleri verilmeli, aile-okul işbirliği daha fazla sağlanmalıdır.

Bağımlılıklarla mücadelede Yeşilay işbirliğinde yapılan Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele Eğitim çalışmalarının bağımlılık konusunda çalışmalarını yürüten diğer STK’lar da dahil edilmelidir. Bağımlılıklarla mücadele eğitim çalışmaları ciddiye alınmalı, bağımlılıklarla mücadele eğitim çalışmalarının zorunlu ders haline getirilmesi çalışması ivedilikle hayata geçirilmelidir.

Okullarda öğretmen ve personelin okul bahçelerinde bile sigara içmelerine asla müsaade edilmemeli, rehberlik servisinin yükünün hafifletilmesi noktasında rehber öğretmen sayısı artırılmalı, Diyanet başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezleri, belediyelerin gençlik birimleri, Spor Kültür ve Sanatsal faaliyetleri ile bilinen STK'lardan destekler alınarak çocuklar geleceğe hazırlanmalıdırlar.

Değerler eğitimi, dini eğitim önemsenmeli özellikle değerler eğitimi noktasında öğrenciler teşvik edilmeli ve bu konuda bir ödüllendirme sistemi getirilmelidir.

Kanunen okulların etrafında faaliyetlerini sürdürmesi yasak olan alkollü içecek ve sigara satan büfelerin, internet kafelerin ruhsatları iptal edilmeli ve okul etrafı kolluk kuvvetleri tarafından devamlı bir şekilde vardiyalar atılarak denetlenmelidir. Birçok ilimizde özellikle torbacı tabir ettiğimiz uyuşturucu satıcılarının hedefi olan genç çocuklarımızın korunabilmesi için ortaokul ve lisede sivil polis bulundurulmalı, bu konuda aileler eğitilmelidir.

2022 -2023 eğitim öğretim yılında milyonlarca genç  evladımız pazartesi itibarıyla okuluna başlayacaktır . Aile çocuğu okula teslim etmek ile sorumluluğun bitmediğini bilmek zorundadır.

Unutulmamalıdır ki başarılı çocuk kriteri, dersleri iyi olan çocuk değildir. Başarılı çocuk; hayata kendini hazırlayan, zorluklara göğüs geren, yaşadığı topluma fayda sağlayan ve kendisini her türlü zararlı alışkanlıklardan koruyan çocuktur."

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum