Advert
as

İHH ARAMA KURTARMA EKİBİ SÜLBÜS DAĞI’NA TIRMANDI

İHH ARAMA KURTARMA EKİBİ SÜLBÜS DAĞI’NA TIRMANDI

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Arama ve Kurtarma Ekibi, Bingöl’ün Yayladere İlçesi’nde bulunan 2 bin 900 rakımlı Sülbüs Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi.

Bingöl İHH arama ve Kurtarma Ekibi, Bingöl’ün Yayladere İlçesi’nde bulunan 2 bin 9 rakımlı Sülbüs Dağına zirve tırmanışı yaptı. 5 gönüllünün katılımı ile gerçekleştirilen zirve tırmanışına sabah erken saatlerde başlandı. Zirve tırmanışında bir kişi Sülbüs Dağının yarısına kadar gidebildi. Arama Kurtarma ekibinden 4 kişi zirveye tırmanışını gerçekleştirdi.

 Konu ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH) Başkanı Muhittin Gili, “Bingöl İHH Arama ve Kurtarma ekibimizden 5 kişilik gurup Yayladere İlçemizde bulunan Sülbüs Dağı’na tırmanmak için 10 Eylül 2023 Pazar Günü sabah saatlerinde tırmanışa başladık. Ekibimizden bir arkadaşımız dağın yarısına kadar çıkabildi. Kalan 4 arkadaşımızla Sülbüs Dağı’nın zirvesine çıkarak, tırmanış gerçekleştirdik.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum