Advert
as

VALİ USTA, “EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ CEHALET”

VALİ USTA, “EN BÜYÜK DÜŞMANIMIZ CEHALET”

Okulların açılışı nedeniyle mesaj yayınlayan Vali Ahmet Hamdi Usta, öğrencilere seslendi; “En büyük düşmanımızın cehalet ve tembellik, en büyük dostumuzun da güzel ahlak ve faydalı bilgi olduğunu unutmayın. Bu vesileyle sizlere düzenli okuma yapmayı ve istikrarlı çalışmayı tavsiye ediyorum.” dedi.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 2023-2024 eğitim öğretim yılına ilişkin bir mesaj yayımladı. Mesajında öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine önemli hatırlatmalarda bulunan Vali Usta, yeni yılın başarılı geçeceği inancını paylaşırken, azim ve gayretle çalışılması tavsiyesini de özellikle vurguladı.

Vali Usta mesajında;”Geleceğimizin teminatı sevgili öğrenciler, eğitim camiamızın değerli idarecileri ve öğretmenleri, kıymetli veliler;

yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın sevinci ve heyecanı içindeyiz. 2023-2024 eğitim öğretim yılının eğitim camiamıza, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Toplumların gelişmişlik düzeyi onların eğitim düzeylerine de yansır. Günümüzün güçlü ekonomik ve sosyal yaşantısına sahip ülkeleri, bu gelişimlerini büyük ölçüde eğitime verdikleri önem ve eğitim kurumlarını günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır. Artık tüm dünyada gerçek gücün fiziksel güçte değil, nitelikli insan potansiyelinde olduğu kabul edilmektedir.

bilinçle; düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, bilim ve teknoloji dünyasına yatkın, manevi değerlere bağlı insan yetiştirmek devletimizin temel amacı ve bizlerin de en önemli görevleri arasındadır.

Ülkemizin mutlu ve müreffeh yarınları için gençlerimizi en güzel şekilde yetiştirmek zorundayız. İnşallah okullarımızda yetişecek evlatlarımız da ebeveynlerine yakışır şekilde sorumluluk alacak ve ülkemizin yarınlarına katkılar sunacaklardır.

İlimiz genelinde; 388 okul, 2.651 derslik, 3.991 öğretmen ve 55.840 öğrenci ile eğitim öğretime başlıyoruz. Yeni eğitim öğretim yılının öğrencilerimizin başarılarıyla dolu bir yıl olacağına yürekten inanıyorum.

 Sevgili Öğrenciler;

Sizler ülkemizin ümidi, istikbali ve yarınlarısınız. İnanıyoruz ki yarınların Türkiye'si, sizlerle daha aydınlık, daha mutlu, daha kalkınmış ve gelişmiş olacaktır. En büyük düşmanımızın cehalet ve tembellik, en büyük dostumuzun da güzel ahlak ve faydalı bilgi olduğunu unutmayın. Bu vesileyle sizlere düzenli okuma yapmayı ve istikrarlı çalışmayı tavsiye ediyorum.

 Değerli Öğretmenler;

Çocuklarımıza bilgi edinme yöntemlerini öğretirken, özgün birer duruşu ve idealleri olan bir nesil yetiştirmek ve böylece erdem ve faziletin gönülleri yakınlaştırdığı bir toplum inşa etmek sizlerin sorumluluğudur. Farklı okumalar yapan, düşünen, sorgulayan öğrenciler hedefiniz olmalıdır. Sizlerden; asrın idraki ile tanışmış, çağın ruhunu bilen, medeniyet kodlarımızı özümsemiş ve kalkınma yarışında bizleri gururlandıracak bir gençlik istiyoruz.

 Kıymetli Veliler;

Göz aydınlığı çocuklarınızı sevgili öğretmenlerimize emanet ediyorsunuz. İlimiz genelinde tüm çocuklarımızı, teknoloji kullanabilen, genel kültürü yüksek ve hayata dair hedefleri olan bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Tüm kurumlarımızla ve eğitim camiasının tüm fertleriyle bu hedefe kilitlenmiş durumdayız.

 Bu duygu ve düşüncelerle; 2023-2024 eğitim öğretim yılının öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, eğitim camiamızın tüm mensupları ve velilerimiz için sağlıklı, huzurlu ve verimli geçmesini temenni eder, başarılar dilerim.”denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum