Advert
as

KIRAAT İLMİ ENSTİTÜSÜ İLK MEZUNLARINI VERDİ

KIRAAT İLMİ ENSTİTÜSÜ İLK MEZUNLARINI VERDİ

2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan, Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyan Bingöl Üniversitesi Kıraat İlmi Enstitüsü ilk mezunlarını verdi.

Bingöl Üniversitesi, 2021-2022 öğretim yılı döneminde yüksek lisans öğrenci alımı yapan Kıraat İlmi Enstitüsü bünyesindeki Kur’an-ı Kerim Okuma ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı ilk mezunlarını verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Sahip Aktaş ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Bedeva’nın danışmanlıklarında tezlerini hazırlayan Celal Öztürk ve Fakri Özcan, jüri üyeleri karşısında tezlerini savunarak Kıraat İlmi Enstitüsü'nün ilk yüksek lisans mezunu oldular.

"ENSTİTÜMÜZÜ DAHA DA GELİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTAYIZ"

Mezunlarla ilgili açıklamalarda bulunan Kıraat İlmi Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Emrullah Ülgen, "Enstitümüzün ilk mezunlarını vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. En yakın zamanda Enstitümüz bünyesinde doktora programını açarak bu alanda mezun vermek suretiyle enstitümüzü daha da geliştirmeyi amaçlamaktayız." dedi.

 "İLAHİYAT ALANINDA YETKİN İNSANLARIN YETİŞMESİNE KATKIDA BULUNACAKTIR"

Bu mezuniyetlerin enstitü açısından çok değerli olduğunu ifade eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, "Kıraat İlmi Enstitüsü kendi alanında Türkiye’de ilk olması münasebetiyle önemli bir birimimizdir. Bu sebeple verdiği ilk mezunlarıyla gerek bölgemiz gerekse ülkemizdeki kıraat ilmi alanına önemli katkılar sağlayacaktır. Kıraat geleneğini bölgemizdeki medrese geleneğiyle bütünleştirerek ilahiyat alanında yetkin insanların yetişmesine katkıda bulunacaktır. Katkısı olan herkese teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını dilerim." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum