Advert
as

“VATANDAŞLARIMIZ BU ÇİLEYİ HAK ETMİYOR”

“VATANDAŞLARIMIZ BU ÇİLEYİ HAK ETMİYOR”

Şerafettin Yaylalarına ulaşımın zor olduğunu belirten Boğlan Mahalle Muhtarı Arı, yetkililerden bu sorunun giderilmesi için çağrıda bulundu. Muhtar Arı, “Bingöl İl Özel İdaresi’nin de acilen bu konu için bir ek bütçe ayırmasını talep ediyoruz.”

Boğlan Mahalle Muhtarı Fırat Arı, Solhan halkı için büyük bir nimet olan ancak ulaşımın zorluğundan dolayı vatandaşların yaylaların havasından suyundan faydalanamadığı için bu konuda bir çözüm üretilmesini istedi.

Geçmişten günümüze özellikle hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar tarafından yaz aylarında tercih edilen Şerafettin yaylaları bölgesinde bulunan Solhan yaylaları; Awmasi, Awgeni gibi yaylalara stabilize yol olmadığı için ulaşım zorluklarla yapılıyor.

“VATANDAŞLARIMIZ YILARDIR BU ÇİLE İLE YAŞAMAKTADIR”

Hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaz aylarında yaylaya gitmek için çoğunlukla binek hayvanları tercih ettiğini, Şerafettin yaylalarına ulaşımın daha rahat bir şekilde yapılması için yetkililere seslenen Boğlan Mahallesi Muhtar Arı, şu ifadeleri kullandı; “İlçemiz Boğlan mahallesine bağlı bulunan Solhan yaylası ilçemizin en işlek olan bölgesidir. İlçemiz ve Arakonak Beldemizin ortak kullanım alanıdır. Toplamda kayıtlarda 80 bin büyük ve küçükbaş hayvan bulunmaktadır. Ayrıca arıcılarımız tarafından devamlı kullanılan alandır. İlçe sakinleri tarafından sık sık piknik alanı olarak da kullanılan Awmasi yaylamıza maalesef vatandaşlarımız kendi özel araçlarıyla gidemiyorlar. Hayvancılıkla uğraşan ailelerimiz yazlık evlerine giderken ihtiyaçlarını özel araçlarla gidermek zorunda kalıyorlar ancak yolların taş ve tahriplerinden dolayı büyük sorun yaşamaktadırlar. Yetkililerimizden bu konuda yolarımıza stabilize ve 1 menfez 19 noktada koruge boru atmalarını istiyoruz. Bingöl İl Özel İdaresi’nin de acilen bu konu için bir ek bütçe ayırmasını talep ediyoruz. Vatandaşlarımız yılardır bu çile ile yaşamaktadır. Vatandaşlarımız bu çileyi hak etmiyor. Çiftçi kardeşlerimize destek olmanızı talep ediyoruz. Yetkililer sesimizi artık duysun istiyoruz. Bahsettiğim yaylamız her ne kadar Boğlan mahallemize bağlı ise tüm Solhan halkı tarafından kullanılmaktadırlar. Yetkililerimizden desteklerini ve bu çaresizliğimize bir an önce çare bulmalarını talep ediyoruz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum