Advert
as

VALİ USTA’YA ‘AHİLİK HAFTASI’ ZİYARETİ

VALİ USTA’YA ‘AHİLİK HAFTASI’ ZİYARETİ

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Ahilik Haftası dolayısıyla esnaf, kurum ve kuruluşları temsilcilerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.

Bingöl’de Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Ticaret İl Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı temsilcilerinden oluşan heyeti makamında kabul etti. 

Bingöl Ticaret İl Müdürü Abdulvahap Tanık, ESOB Başkanı Ali Bayram, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Çapak ile Yılın Ahisi Hasip Bolluk, Yılın Kalfası Azad Borçkan ve Yılın Çırağı Eyyüp Koca’dan oluşan heyeti makamında kabul eden Vali Usta, Ahilik teşkilatının önemine vurgu yaparak insanı ve insani değerleri esas alan bu kadim geleneğin en doğru şekilde anlaşılması ve genç nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Usta, “Ahi, vicdanın kendi üzerine gözcü koyan adamdır. Helalinden kazanan, yerine ve yeterince harcayan, ölçü tartı ehli olan, yararlı şeyler üreten ve yardım edendir. Kalbi Allah’a, kapısı yetmişiki millete açık olan, mürüvvet ve merhamet üzere olup cömertliği esas alan, ahlâkı ana sermaye edinip akıl yolunda yürüyen, ilim isteyen ve ilmi ile amel edip yararlı çalışmayı elden bırakmayan kişilerdir ahiler. Ahilik kurumu, birey ve toplumu bir bütün olarak düşünmüş ve huzur ve mutluluğun öncelikle bireyde başlaması gerektiğinden hareketle vefa, doğruluk, cömertlik, güvenilirlik, tevazu gibi değerleri bireyin uyması gereken temel kurallar haline getirmiştir. Yalan, kin, nefret, kıskançlık, cimrilik, hırsızlık, zina, iftira, dedikodu gibi kötü alışkanlıkların da birey ve toplumu olumsuz etkileyen ve uzak durulması gereken zararlı davranışlar olarak kabul etmiştir. 13. yüzyılda ahilik müessesesinin ortaya koyduğu prensipler, bugün tüm dünyanın özlediği, muhtaç olduğu prensiplerdir. Bu düşüncelerle; esnafımızın, meslek kuruluşlarımızın ve tüm Bingöllü hemşehrilerimin ‘Ahilik Haftası’nı kutlar, birlik, beraberlik, ahiliğe esas olan kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini temenni ederim” dedi. Vali Usta daha sonra, Yılın Ahisi seçilen Hasip Bolluk’a cübbesini giydirip plaket vererek yılın ahisi, kalfası ve çırağı seçilenleri tebrik etti.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum