Advert
as

BİLDİK;HİZMET EZİYETE DÖNÜŞMESİN!

BİLDİK;HİZMET EZİYETE DÖNÜŞMESİN!

‘Yol medeniyettir’ şiarı ile başlanan yol çalışmalarında vatandaşlara eziyet verildiğini belirten Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, hizmetin eziyete dönüşmemesi gerektiğini söyledi.

Solhan D-300 Karayolu çalışmalarının çarşıda iki yıldır sürdüğünü belirtip gerekli hassasiyetin gösterilmediğinden yakınan Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Ağustos 2018’de şehir geçişinde çalışmalara başlandı. Aradan geçen yıllar, yolun tamamlanmasına yetmedi. Çin’de bulunan ve 167 km olup Dünyanın en uzun köprüsü olan Danyang-Kunshan Büyük Köprüsünün 2 yılda yapıldığı belirtiliyor. Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. En uzun tüneli olan Zigana Tüneli için 2017 yılında çalışmalara başlanmış, Mayıs 2023’te hizmete açılmış ve 14,4 km uzunluğundadır. Solhan şehir geçişi ise (giriş-çıkış) 8 km civarı ancak çalışmalar hala devam ediyor! Nisan ayında başlanan inşaat sezonu Solhan’da Temmuz-Ağustos aylarında başlıyor. Hizmet edilirken insanların çektikleri eziyet ise hesaplanmıyor.  Çalışmalarla birlikte eziyeti de yıllara yayılan yolun bir an önce bitirilir rahatlığa kavuşulması Solhanlılar olarak temennimizdir.”

YOL BİTSE DE EZİYET SÜRECEK!

Yolun daraltılıp orta refüjun genişletildiğini belirtip yaya geçişlerin de eziyete sebebiyet verdiğini söyleyen Bildik, “Tali yolların ana yola bağlantılarında kavşak olmamasını teknik ve yol güvenliği açısından mümkün görebiliriz ama bu tali yollardan geçen vatandaşların ana yolda karşıya geçememeleri onlar için eziyettir. Yaya geçişinin sağlanması için yapılan çitler yol görüşünü kapattığı için yaya geçişlerinde dahi ani yola çıkmalar kazaya sebebiyet verebilir. Muş’ta bu çitler daha düşük ve geçişler daha kısa aralıklı iken Solhan’da bu eziyetin sebebi nedir? Ayrıca iki kat yüksek çitlerin 2 kat yüksek maliyeti de oluyor. Hem maliyet olarak, hem de cefa olarak devlete ve millete yüklenen bu yükün giderilmesi için vicdanlı yöneticilere seslenmek istiyoruz! Yazık etmeyin memlekete!” ifadelerini kullandı.

 İŞLER PLANLI VE PROGRAMLI YAPILMALI!

Aradan bir yıl bile geçmeden tahrip olan kaldırımların yeniden onarılmasının yeni maliyet olarak devlete yansımasının bile kabul edilir olmadığını vurgulayan Bildik, şunları kaydetti: “Çarşı kavşağında geçen yıl yapılan bordür taşlarında sökülmeler görülmektedir. Kaldırım çalışmalarında güzel bir görüntü meydana geliyor ancak eski kaldırımlar da olduğu gibi yanda kalınca hem görüntü kirliliği oluşturuyor hem de yarın yapılacak ayrı bir çalışma ile yeni yapılar da zarar göre biliyor. Bir işin yapılması kadar planlı ve programlı yapılması da mühimdir. Yapılan tüm hayırlı ve faydalı çalışmalar için emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Eksikliklerin tamamlanması, aksaklıkların giderilmesi ve yeni inşa ve imarın da millet ve memleket faydasına olmasını da temenni ediyoruz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum