Advert
as

SEL ÖNLEMLEME PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

SEL ÖNLEMLEME PROJESİ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Asmakaya köyündeki sel felaketlerinin önlenmesi kapsamında başlatılan proje çalışmaları için yerinde incelenme yapan Solhan Orman İşletme Şefi Mehmet Döner ve teknik heyet, saha ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Sel ile ilgili önlemler kapsamında başlatılan proje çalışmaları ait saha ziyaretleri Solhan Orman işletme Şefi Mehmet Döner ve teknik heyet tarafından gerçekleştirildi. Solhan Asmakaya köyündeki sel felaketlerinin önlenmesi için teknik heyet, ön çalışmaları yerinde inceledi.

 Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Solhan Asmakaya Köyünde sel felaketi ile ilgili önlemler alınması talebi Elâzığ Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman Genel Müdürlüğüne (OGM) iletilmiş ve bu talep üzerine Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel (ÇEM) Müdürlüğü tarafından projelendirme çalışmalarına başlandı.

 ASMAKAYA'DA SEL KONTROLÜ PROJESİ İÇİN ÖN ÇALIŞMA

Solhan Asmakaya Köyünde 25 Haziran 2023 tarihinde sel felaketinin meydana geldiği sahada Solhan Orman İşletme Şefi Mehmet Döner ve Bingöl Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefi Orman Mühendisi Ahmet Barman eşliğinde, ÇEM Genel Müdürlüğünden Sel ve Çığ Şube Müdürü Jeoloji Yük. Müh. İsmail Bulut, İnş. Yük. Müh. Engin Yıldız, Jeoloji Yük. Müh. Hüseyin Akkuş’tan oluşan heyet ile teknik incelemelerde bulunuldu.  Meydana gelen sel felaketinin etkilerini de inceleyerek burada yapılabilecek teknik çalışmalar hakkında ön çalışma gerçekleştirdi. 

 Daha sonra Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü tarafından projelendirilen Arakonak beldesindeki Sel Kontrolü Projesi kapsamında Orman Genel Müdürlüğü, Elâzığ Orman Bölge Müdürlüğü ve Bingöl Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapılan Kuru Duvar Taş Eşik ve Taş Kordon gibi sel kontrolü teknik önleme çalışmaları yerinde görüldü. Bu başarılı çalışmaların tüm sahada yapılması ve eksik kalan diğer Harçlı Islah Sekileri ile Çelik Moloz Bariyerlerin de yapılması durumunda havzadaki sel riskinin azaltılmış olacağı kaydedildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum