Advert
as

KETEM MOBİL ARACI HİZMETE GİRDİ

KETEM MOBİL ARACI HİZMETE GİRDİ

Bingöl İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleri sonucu Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezine bağlı (KETEM) gezici araç, yapılan açılışla hizmete girdi.

Kanserle mücadelede etkin rol oynayacak ve erken tanı sayesinde hastalığın önlenmesinde önemli bir yeri olan 'Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi '(KETEM) için hizmete alınan Mobil Hizmet Aracı açılış törenine Vali Ahmet Hamdi Usta, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tosun, kurum amirleri ve kurum çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Veysel Tosun, “Bugün burada Bingöl ilimize önemli bir hizmeti başlatmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Her yıl dünyada yaklaşık 20 milyon kişiyi etkileyen ve yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan, kanser, erken teşhis ve tedavi ile de tamamen iyileşmenin mümkün olduğu bir hastalık grubudur.

Özellikle en sık görülen ve erken teşhis edildiğinde tamamen iyileşmenin görüldüğü meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kolon kanseri taramaları ilimiz merkezdeki mevcut binamız ve ilçelerimiz Ketem birimlerinde yapılmaktadır. Merkezdeki vatandaşlarımız Ketem hizmetlerine ulaşabilse de kırsaldaki vatandaşımızın ulaşmasında ciddi sıkıntılar yaşanmaktaydı. Biz bu zamana kadar ilçelerimizden, minibüsler ile taşıma usulü ile hastalarımızı merkeze getirerek mamografi, rahim ağzı sürüntüsü ve gaitada gizli kan gibi tetkiklerini alıyorduk. Ancak mevcut Ketem hizmet aracımız ile artık ilçelerimize ve kırsal bölgelerimize ulaşarak daha çok vatandaşımızın çağımızın hastalığı kansere karşı erken teşhisini ve tedavisini başlatmayı hedeflemekteyiz.

Bingöl ilimizin sosyoekonomik ve coğrafi yapısını da dikkate aldığımızda önemli bir hizmet olduğunu düşünmekteyiz.

2023 yılı başında Bingöl Belediyemiz ve İl Özel İdaremizin katkılarıyla alınıp bize hibe edilen kamyonumuz tüm cihazları giydirilerek faaliyete hazır hale getirilmiştir.

Buradan öncelikle bu hizmete katkı sunan Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz Beye, Sayın Vekillerimiz Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata Beyefendilere, mülki idari amirlerimize, Bingöl belediyemize, bakanlığımız ve il sağlık müdürlüğümüzdeki kıymetli çalışanlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Hepinize katılımlarınızdan ötürü teşekkür ediyor, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

KETEM’in faaliyete geçmesini çok önemsediğini belirten Vali Ahmet Hamdi Usta, “KETEM’in faaliyete geçmesini çok çok önemsiyorum. Daha önceden toplum sağlığı merkezimizde ve aile hekimlerine başvuru neticesinde gidilerek yapılan tedavilerin artık gezici aracımız giderek yerinde bu hizmeti vatandaşımızın ayağına götürecek. Çağımızda beslenme alışkanlıkların değişmesinden dolayı maalesef ki kanser asrımızın en sıkıntılı hastalıklarından bir tanesi. Ve takip edilmediği zaman, atlandığı zaman kısa zamanda bünyeyi sarıp elim sonuçlar verebiliyor. Dolayısıyla bu Ketem’in gezici aracını çok önemsiyorum. İnşallah sağlık hizmetlerimize bir sürat kazandıracak” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum