Advert
as

“ÜRETİM ADINA ATILACAK HER ADIMIN YANINDAYIZ”

“ÜRETİM ADINA ATILACAK HER ADIMIN YANINDAYIZ”

Bingöl merkeze bağlı Akdurmuş Köyü’nde Guldar Domatesi üreticileriyle bir araya gelen Vali Usta, “Bingöl Valisi olarak bu şehirde üretim adına atılacak her adımın yanında olacağım.” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Usta, coğrafi işaret alan Guldar Domatesi’nin merkezi Akdurmuş Köyü’nü ziyaret etti. Köy muhtarı ve köy sakinleri tarafından karşılanan Vali Usta, vatandaşlardan köye ait sorunları ve talepleri dinledi.

Coğrafi işaret alan Guldar Domatesi üreticilerini tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Usta, “İlimiz genelinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi almış beş ürünümüz var. Bunlardan biri olan Guldar Domatesi de bu köyümüzde, siz değerli üreticilerimizin emekleri ile yetişiyor. Öncelikle Bingöl’ümüzün ekonomi gücüne katkılarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Guldar Domatesi’nin farklı tadı ve özgün lezzetiyle Coğrafi İşaret Tescil Belgesini hak ettiğini belirten Vali Usta, “Bu konuda emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Tarım ve üretimden alacağımız güç asli ve kalıcı gücümüz olacaktır. Devletimizin ve hükümetimizin bu konuda ciddi teşvikleri ve destekleri var. Bingöl Valisi olarak bu şehirde üretim adına atılacak her adımın yanında olacağım. Devletimizin çiftçimize, esnafımıza, sanayicimize sunduğu imkanların en üst düzeyde kullanılması ve bu şehrin sosyal ve ekonomik çehresinin daha da gelişmesi için daima destekçiniz olacağım” dedi. 

Akdurmuş köyünde gerçekleşen program, domates üreticilerinin Vali Usta’ya üretim süreçleri, pazar konusu, ürünün tanıtımı/reklamı ve hedefleri hakkında verdikleri bilgilerle sona erdi. 

Vali Ahmet Hamdi Usta’ya, köy ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Şükrü Orhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Enes Üçgül, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Basatemur, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, Bingöl Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Butaku da eşlik etti. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum