Advert
as

‘ÖĞRENCİLERİN EN TABİ HAKLARI ELLERİNDEN ALINMASIN’

‘ÖĞRENCİLERİN EN TABİ HAKLARI ELLERİNDEN ALINMASIN’

Solhan'ın 4 köyünde görevli sınıf öğretmeninin Solhan ve Bingöl Merkez'e alınıp yerlerine ise Eğitim Fakültesi mezunu olan ancak başka branştan öğretmen atamasının yapıldığını belirten Bildik, bu atamaların yapılması ile özellikle birinci sınıf öğrencilerinin öğrenme teknikleri hususunda sıkıntı yaşayacaklarını belirtti.

Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, Solhan'da köy okulları öğretmenlerinin görevlendirmeleri hakkında açıklamada bulundu.

Taşıma Merkezi okulları dışındaki köy okullarından 4'ünün öğretmenlerinin Solhan ve Bingöl Merkez'e alındığını belirten Bildik, şunları kaydetti: "2023-24 Eğitim - Öğretim yılının başlaması ile geçmişte yaşanan bazı sıkıntıların yeniden yaşanmasını üzüntü verici olarak değerlendiriyoruz. Solhan’a bağlı 4 köy okulu öğretmenlerinin Solhan ve Bingöl merkeze görevlendirme talepleri olmuştu. Ancak bu taleplere ilçeden değil ilden olur verilmiştir. Köy öğretmenlerinin merkeze alınmasını doğru bulmuyoruz. Bununla beraber İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kaymakamlık ilçeyi daha iyi bilirken onayın üstten verilmesini de doğru bulmuyoruz. Boşalan yerlere eğitim fakültesi mezunu ancak başka branşlardan öğretmenler ile doldurulması çocukların eğitiminin sürmesi için olumlu olabilir ancak birinci sınıf öğrencisinin sınıf öğretmeninden ders alması onun en tabi hakkı iken hakları ellerinden alınmıştır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın haklarının verilmesi ve bundan sonra da böyle bir durumun yaşanmaması temennimizdir. Göreve gelirken her yerde hizmet edeceklerini söyleyenler nedense göreve geldiklerinde yer beğenmiyorlar. Göreve başlarken 3+1 zorunlu görev süresi dolmadan ilçe merkezi değil de il merkezi ve başka ilçelere görevlendirme yapılmasını da anlamış değiliz. Bir de her görevli böyle bir imtiyaz elde ederse ne olur öğrencilerimizin ve geleceğimizin hali?"

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum