Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDEKİ BİLİM İNSANLARI, DÜNYA LİSTESİNDE

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİNDEKİ BİLİM İNSANLARI, DÜNYA LİSTESİNDE

Tarım ve havza alanında pilot üniversite olan Bingöl Üniversitesi’nden 6 akademisyen Dünyanın en etkili bilim insanları listesine damga vurdu.

ABD Stanford Üniversitesi tarafından koordine edilen ve ABD ile Hollandalı bilim insanları tarafından yürütülen bir çalışmanın sonucunda, 4 Ekim 2023 tarihinde "Dünyanın en etkili bilim insanları" listesi yayınlandı. Bu ayrıntılı kriterlere dayalı sıralamada, "yıllık etki" kategorisinde dünya genelinde yüzde 2'lik dilimde yer alan toplam 210,198 bilim insanı sıralandı. Türkiye'den bin 403 bilim insanının yer aldığı bu listeye Bingöl Üniversitesinden 6 akademisyen de girdi.

Rapora göre, dünya çapında en yüksek etki yaratan bilim insanlarından oluşan listede, Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Veysel Turan, Türkiye'nin en etkin 40. bilim insanı olarak yer alarak, Türkiye'deki Ziraat Fakülteleri'nde görev yapan tüm öğretim elemanları arasında birinci sıraya yerleşti. Ayrıca, Üniversitemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ramazan Solmaz 136. sırada, Doç. Dr. Feride Akman 1143. sırada, Doç. Dr. Ferdi Akman 1196. sırada, Doç. Dr. Şenol Çelik 1225. sırada ve Prof. Dr. Cemil Aydoğan 1272. sırada bulunuyorlar.

"ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN NİTELİKLİ YAYINLARININ ARTMASI BİZİ GURURLANDIRMIŞTIR"

Üniversite Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, bu başarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Üniversitemiz son dönemde nitelik odaklı adımlar atmıştır ve bu adımların meyvesini almaya başlamıştır. Öğretim üyelerimizin nitelikli yayınlarının artması bizi gururlandırmıştır. Gelecekte bu başarının daha da artması için daha fazla çaba harcamalıyız. Sıralamada yer alan tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Dünyanın en etkili bilim insanları listesi, nitelikli yayın sayısı, patent sayısı, atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlanan derginin etkisi gibi uluslararası ölçütleri kullanarak oluşturuldu. Bu liste, Hollanda merkezli bir yayıncılık şirketi olan Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından her yıl düzenli olarak yayımlanıyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum