Advert
as

ÇİFTÇİLERE HİBELİ BUĞDAY TOHUMU DAĞITILDI

ÇİFTÇİLERE HİBELİ BUĞDAY TOHUMU DAĞITILDI

‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ (TAKEP) kapsamında 400 çiftçiye Sertifikalı Buğday Tohumu Dağıtıldı.

Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında sertifikalı buğday tohumu dağıtım töreni düzenledi.

Törene Vali Ahmet Hamdi Usta, İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır ve projeden istifade eden çiftçilerimiz katıldı.

Dağıtım töreni öncesinde yaptığı konuşmada "Bingöl’de haftaya hayırlı bir işle başladık” diyen Vali Usta konuşmasının devamında şunları söyledi:

“2022 yılında, Tarım Arazi Kullanımını Etkinleştirme Projesi kapsamında 480 çiftçimize, yaklaşık 22.000 dönüm araziye yetecek kadar %50 hibe ile 500 ton Syrena Odeska çeşidi sertifikalı buğday tohumu dağıttık. Kullanılan bu sertifikalı çeşit, dekara düşen verimi %60 artırarak 400 kg'a kadar çıkardı. Bu büyük başarı, çiftçilerimizin yüzünü güldürdü ve tarımımızın verimliliğini artırdı. Bu başarıları elde etmemiz, projemizin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi ve siz çiftçilerimizin destek ve gayretleriyle mümkün oldu.

Bununla birlikte, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 2022 yılında ilimizden gerçekleştirdiği 1587 ton buğday alımı, 2023 yılında %265 artarak 4.195 tona ulaştı. Bu artış, hem ilimiz ekonomisine katkı sağladı hem de çiftçilerimize yeni fırsatlar sunarak gelirlerini artırdı.

2023 yılında da projemizin ikinci aşamasında, ilimizde üretim yapan 400 çiftçimize yaklaşık 18.000 dekar araziye yetecek kadar Syrena Odeska buğday çeşidini %75 hibe ile dağıtıyoruz. Bu projenin toplam maliyeti 6.966.000 TL'yi buluyor. Bu miktarın 1.741.500 TL'si siz çiftçilerimiz tarafından, 5.224.500 TL'si ise Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinden karşılanacaktır.

Geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık nedeniyle meydana gelen zararı, bu sezon elde ettiğimiz yüksek verimle tolere ettik. Ayrıca, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin ilimizde yaptığı alımlar, çiftçilerimizin yüzünü güldürdü ve ürünlerinizi değerlendirmenize olanak sağladı.

Bu projenin başarısı, siz çiftçilerimize aittir. Sizlerin özverisi, çalışkanlığı ve inancı olmadan, bu başarılar mümkün olmazdı. Hepinize teşekkür ederim.

Buğday tohumlarının çiftçi kardeşlerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor, bol ve bereketli kazançlar diliyorum."

Program Vali Usta ve İl Tarım ve Orman Müdürü Bahadır tarafından üretici çiftçilere sertifikalı buğday dağıtımının ardından sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum