Advert
as

“YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU”

“YAYALARA ÖNCELİK DURUŞU, HAYATA SAYGI DURUŞU”

Bingöl'de 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' mottosuyla düzenlenen etkinliğe katılan Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Yayaların güvenliğini tehlikeye düşüren her türlü taşıt sahibine ceza vermekten imtina etmeyeceğiz.' dedi.

İçişleri Bakanlığı koordinesinde her yıl düzenlenen yaya öncelik programı kapsamında, Bingöl'de 'Yayalara öncelik duruşu, hayata saygı duruşu' sloganıyla etkinlik düzenlendi. Bingöl Lisesi önünde düzenlenen programda trafik polisleri, öğrencileri ve sürücüleri yaya güvenliği konusunda bilgilendirdi.

“AMAÇ, YAYALARIN GÜVENLİĞİNİ ARTTIRMAK”

Program sonrasında açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Hamdi Usta, “Bilim ve teknolojideki gelişmelere bağlı olarak ulaşımda da hızı çok önemsedik ve kaliteli arabalar yapılmaya başlandı. Tabii ulaşımda sürat ve kalite arttıkça bazı şeyleri de ıskaladık hayatımızda. Bunlardan biri de yayaların güvenliğini konusuydu. Bu soru bu hem şehir içi yollarda hem de şehirlerarası yollarda ziyadesiyle yaşadık, yaşıyoruz. Bu süreçte fazlasıyla can ve mal kaybınız oldu.

Tüm bu yaşananlardan dolayı İçişleri Bakanlığımızca 2021-2030 yıllarını kapsayacak şekilde Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi hazırlandı. Ve 2020-2023 yılları arasında Karayolu Güvenliği Eylem Planı açıklandı. Bunda amaç yayaların güvenliğine ilişkin farkındalık oluşturmak, yayalardan kaynaklı yaralanmaların ölüm oranlarını azaltmak idi. Bununla ilgili 2021 ve 2022 yıllarında “Öncelikle Yayanın, Öncelik Hayatın” , “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” ,”Yayalar Kırmızı Çizgimiz” mottosuyla farklı projeler uygulandı. Bugün de yine onların devamı olarak “Yayalara Öncelik Duruşu, HAYATA SAYGI DURUŞU” mottosuyla yeni bir projeyi yürütüyoruz. Bunda amaç başta okul girişleri ile yaya geçitleri olmak üzere önceliği yayalarımıza vererek yayalarımızın güvenliğini sağlamaktır.

Bununla ilgili olarak öncelikle taksilerimiz başta olmak üzere araç sahiplerine büyük sorumluluklar düşüyor. Bingöl gibi küçük yerlerde çok fazla acele ederek çok fazla zaman kazanamayız. Öncelikli yayalara vermemiz lazım. Vali olarak trafikte yaya önceliğini kesinlikle öne çıkarıyor ve bu kurala uyuyorum. Şehir içinde trafiğe her çıkışımda yaya önceliğini gözetliyor ve koruyorum. Fakat maalesef bazen de üzülüyorum. Ben durduğum zaman sağımda ve solumda duran araçların yoldan geçen yaylalara zarar vereceği endişesini de taşıyorum. Kıymetli vatandaşlarımıza buradan sesleniyorum. Lütfen bu şehirde yaya önceliği kuralını el birliği ile uygulayalım, çocuklarımızın güvenliğini sağlayalım.

2030 yılına kadar Bakanlığımızın hedeflediği trafik kazalarından kaynaklı ölümlerde %50 oranında azaltmayı düşünüyoruz. Bunda bizlere, sizlere, basınımıza ve kamuoyuna büyük bir görevler düşüyor. Çocuklarımıza büyük bir görev düşüyor. Onlar annelerine, babalarına bu işin önemini anlatacaklar inşallah.

Bu etkinliğimiz Bingöl'ümüze hayırlı uğurlu olsun. Bu gibi etkinliklerin yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarını azaltacağına yürekten inanıyorum. Maalesef arkadaşlar Bingöl'de geldiğim günden beri fark ediyorum. Sanki burası bir çarpışan araba cenneti gibi. Hemen her gün trafik kazaları oluyor. Maalesef yol vermiyoruz, sinyal vermiyoruz, ani şekilde yola çıkıyoruz. Ara yollardan ana yollara çıkışlarda, sağa sola bakmadan çıkışlar yapıldığı için çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası oluyor. İnşallah bugün hep birlikte bir farkındalığa vesile oluruz ve ilimizdeki maddi yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarında sayıların azalmasına vesile oluruz.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum