Advert
as

SOLHAN’DA OKUYAN 7 HAFIZ, İCAZET ALDI

SOLHAN’DA OKUYAN 7 HAFIZ, İCAZET ALDI

Solhan İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 7 öğrenci olmak üzere İl geneli toplam 56 öğrenci için Bingöl İl Müftülüğü icazet merasimi düzenledi.

Bingöl Müftülüğü, İl ve ilçelerdeki Kur’an Kurslarında hafızlığını tamamlayan 56 öğrenci için Hafızlık icazet merasimi düzenledi.

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde düzenlenen ‘Hafızlık İcazet Merasimi’ne Vali Ahmet Hamdi Usta, Reisül-Kurra Mustafa Demirkan, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, İl Müftüsü Mustafa Topal, kurum müdürleri, hafızlığını tamamlayan öğrenci aileleri ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan İl Müftüsü Mustafa Topal, “Kur’an-ı Kerimi öğrenmemizin, öğretmemizin ve hıfz etmemizin sevincini paylaşmak üzere bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Program, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın selamlama konuşmaları ve icazet merasimi programının hayırlara vesile olması temennileri ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan Ahmet Hamdi Usta ise yaptıkları konuşmada şunları söyledi:

 “İlimiz genelindeki Kur’an Kurslarında yetişen 56 kardeşimiz daha bugün hafızlık kervanına katılıyor. Öncelikle kendilerini tebrik ediyor, vahyin son halkası olan Kur’an-ı Kerim’e ömür boyu hizmet etmelerini yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.  Bu vesileyle, hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçenleri; başta sayın müftümüz olmak üzere, öğrencilerimizin kıymetli annelerini, babalarını ve hocalarını ayrı ayrı tebrik ediyorum. Emekleriniz ve hasadınız daim olsun inşallah. Yüce kitabımız nazil olmaya başladığı andan itibaren önce Peygamber Efendimizin, ardından sahabenin, sonrasında ise kuşaktan kuşağa hafızların gönlüne nakşedilmiş, hafızalarda saklanmış ve korunmuş olarak günümüze intikal etmiştir. Bu nedenle Asr-ı Saadetten günümüze hafızlık, kutlu bir makam ve fazilet olarak övülmüştür.

Ancak unutmayalım ki, hafızlığın en yüce timsali olan Peygamberimiz ve ashab-ı kiram Kur’an’ı sadece hıfzetmekle kalmamış, bizatihi hayatlarına da tatbik etmişlerdir. Öyle ki Hz. Aişe Validemiz, ‘Peygamberimizin ahlakı Kur’an idi’ demiştir. Bu sebeple hafızlık, Kur’an lafzını sadece hafızaya nakşetmekle bitmemektedir. Hafızlık, Kur’an’ın ruhunu ve manasını da kalplere işlemekten; onu yaşamaktan, yaşatmaktan ve bu suretle hayata hâkim kılmaktan geçmektedir. İnanıyorum ki icazetlerini alacak hafız kardeşlerimiz de bu istikamette hayatlarını sürdürecek ve çevrelerine kitabın rahmetini ve bereketini yayacaklardır. Malumunuz din görevlileri topluma yön veren, söz ve davranışları ile örnek olan kişilerdir. Bu nedenle ve özellikle yaşadığımız bu hassas zamanda, tüm görevlilerin ağızlarından çıkan sözlere ve davranışlarına azami surette dikkat etmeleri gerekmektedir. Din görevlileri; okuma, düşünme, kendini yenileme, bilgiye dayalı olarak konuşma ve en önemlisi de tavır ve davranışlarıyla insanımız için daima birer örnek olmalıdırlar. Yüce dinimize ait değerlerin bazı çevrelerce sistematik olarak aşağılandığı ve gözden düşürülmek istendiği bir zamanda din görevlilerimiz; vahyin “merhamet, adalet, bilgi ve bilgelik” gibi hedeflerini Kur’an ve Sünnet ışığında yeniden yorumlamalı ve dinin yeni zamanlara ve farklı mekânlara dönük “kuşatıcı derinliğinin, mütebessim çehresinin ve medeni ilişkilerinin” sesi olmalıdırlar.

Bu noktada; camilerimizin, mescitlerimizin ve Kur’an Kurslarımızın çok büyük bir imkân olduğunu ve buraların toplumumuzun birlik ve beraberliği için, zihinleri ve kalpleri berrak nesillerin yarınları için daha fonksiyonel kılınmasını hatırlatmak isterim. Bu vesile ile icazetlerini alacak değerli hafızlarımıza muvaffakiyetler diliyorum. Rabbim hafızlıklarını kabul ve makbul eylesin. Kur’an’ın nuru ile kendi yollarını aydınlattıkları gibi milletimizin yolunu da aydınlatmalarını Rabbimden niyaz ediyor, sevgili ailelerini tebrik ediyorum. Bu anlamlı programın düzenlenmesinde emeği geçen müftülüğümüze ve değerli hocalarıma teşekkür ediyor; sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum.” Dedi.

 ‘Hafızlık İcazet Merasimi’, ilahi dinletisi, yapılan dualar, Vali Ahmet Hamdi Usta’nın hafız öğrencilere hediyelerini vermeleri ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum