Advert
as

SOLHAN’DA FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

SOLHAN’DA FİLİSTİN’E DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

İşgal rejiminin saldırılarını kınamak ve Filistin direnişine destek vermek amacıyla Solhan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından Cuma namazı sonrası Ulu Camiinden Kültür Merkezine kadar yürüyüş yapıldı.

Filistinli Müslümanlara destek vermek ve işgalcileri lanetlemek amacıyla Solhan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Solhan'da yürüyüş düzenledi, basın açıklaması yaptı.

Solhan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'nun düzenlediği Aksa Tufanı'na destek yürüyüşü kapsamında Ulu Camiinde Cuma namazını eda eden Solhanlılar, Kültür Merkezine kadar yürüdü.

Kültür Merkezi önünde düzenlenen programda ilk olarak platform adına Osman Ayman tarafından basın açıklaması okundu.

Zalimleri lanetlemek için bir araya gelindiğini belirten Ayman,”Yüz yıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek, kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek, habis bir kanser gibi büyüyen israil, bu sabah pervasız eylemlerinin karşılığını, mutlak başarıya ulaşan Aksa Tufanı operasyonu ile acı acı tecrübe etmiş oldu. Bir kere daha düşmanı zelil eden, yıkılmaz sanılan kaleleri, sistemleri yıkan Allah’a hamdediyoruz!

Bunca zamandır bu meydanlarda israil’in zulümlerini tel’in için toplandık, zalimlere karşı nefretimizi haykırdık. Kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissederek duaya durduk, kıyama kalktık. Günlerdir ölüm olup Gazze’nin üstüne bombalar yağdıran, küçücük bir toprak parçasında 2 milyonu aşkın insanı evsiz yurtsuz bırakan, su ve elektrik gibi can damarlarını kesen, hastaneleri, okulları, camiileri ve hatta kiliseleri bombalayan, hiç bir kural tanımadan savaş suçları işleyen tarihin en büyük terör örgütü israili, hamileri Amerika ve Avrupa’yı, lanetlemek için buradayız!

Dün akşamki Hamas’ın, İsmail Heniye’nin çağrısına “her daim sizinleyiz” demek için, dünya başlarına yıkılsa da bir adım geri atmayan Gazzeli kardeşlerimizin acısını paylaşmak, israile unutulmaz bir şok yaşatan Hamas ve Kassam Mücahidlerinin yanında olduğumuzu haykırmak için buradayız!

Dünyayı zulüm kulelerinden tahakküm ile yöneten kafirlere karşı bir avuç mücahid, bir kere daha; arzın yegâne ve mutlak sahibinin Cenâb-I Allah olduğunu hatırlatmış, delinemez, geçilemez, yapılamaz denilen ne varsa hepsini yapmıştır. Milyarlarca dolar harcanan sistemler, uydular, istihbarat ağları, silahlar ve hepsinden önemlisi yenilmezlik algısı yerle yeksan olmuştur.

Merhum Erbakan Hocamızın “israil ancak güçten anlar” ifadelerini hakkıyla anladığımız günleri yaşıyoruz. On yıllardır, dünyanın her yerinden Filistin’e gelerek ben çalmazsam başka bir yahudi çalacak diyerek Filistinlilerin hayat hakkını çalan, Kudüs’ün tarihi sokaklarında Filistinli ninelere saldıran, çocuk yaşlarından itibaren silah eğitimleri alan bir topluluk, sivil değildir. milis kuvvetlerdir.

Katil israil bir yandan tüm dünyanın gözü önünde katliamlarına, saldırılarına, asimile çalışmalarına, işgale ve apaçık zulümlerine devam ederken, diğer yandan islam ülkeleriyle normalleşme adımları atmaktadır. Başta Türkiye, Suudi Arabistan, Mısır gibi ülkelerin bu adımları atmaları, elinde binlerce müslümanın kanı bulunan Netanyahu ile yapılan görüşmeler bizleri bu vebale ortak yapmaktadır. İşte bu operasyon geçici de olsa Müslüman liderleri bu anlaşmalardan uzaklaştırmış, üzerlerindeki vebali bir nebze olsun azaltmıştır.

Büyük israil hayalinden vazgeçmeyen, çocuk, genç, yaşlı, kadın demeden her fırsatta vahşetini sergileyen, uluslararası sularda 10 vatandaşımızı katleden israille normalleşmek, işlenen bütün suçlara fiilen ortak olmaktır.

Atılan yanlış siyasi adımların bedelini Filistin halkı canıyla malıyla ödemektedir. Müslüman toprağı olan Kudüs’ü başkent olarak ilan eden israil, Kudüste mahalleleri boşaltmakta, Gazze’de ablukayı sürdürmekte, Batı Şeria’da Müslümanların arazileri üzerinde yeni yerleşim yerleri açmaya devam etmekte,  Mescidi Aksa’ya yönelik tecavüzlerini günbegün arttırmaktadır.

Terör devleti israil bir taraftan insanlık ve hukuk değerlerini hiçe sayarak işgal ve yıkımlara devam ederken, normalleşme çalışmalarıyla fiillerini meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Daha önce haykırdığımız gibi yine buradan haykırmayı bir vazife biliyoruz:

İsrail’in başkenti ne Kudüs, ne de Telaviv’dir. İsrail’in başkenti cehennemin dibidir!

Buradan başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslüman devlet yöneticilerine ikazda bulunuyoruz:

Amerika’dan, İsrail’den, Avrupa’dan, Rusya’dan, Çin’den değil, Allah’tan korkun, Allah’tan korkun, Allah’tan korkun!

Allah’a güvenin, ahiretinizi düşünün!

Bırakın bu normalleşme adımlarını! tarihinize bakın inancınıza sarılın!

Müslüman ülkelerle iş birliğini geliştirin! sorunlara birlikte çözüm arayın!

Kendine Müslüman diyen herkes hatırlamalıdır ki;

Elbet bir gün toprak olacağız, tek gayemiz Allah’ın rızasıdır. Rıza-i ilahi ancak bütün varlığımızla cihad etmekle, Müslümanların sevindiğine sevinmek, üzüldüğüne üzülmekle olur.

Cenab-I Hak israil’e karşı çarpışan yiğit kardeşlerimize güç, kuvvet versin, attıklarını isabet ettirsin, Aksa Tufan’ı operasyonunu mutlak zaferin ve özgür Kudüs’ün habercisi eylesin!

Zafer İslam’ındır.

Zafer Allah’ındır.

Zafer inananlarındır ve zafer yakındır!” ifadelerine yer verdi.

Katil İsrail'in Filistin halkına yaptığı vahşi katliamları telin etmek ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olduğunu belirten Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız,”Dünya genelinde yaşanan acıların, İnsanlık dramının artarak devam etmesi ne yazık ki, insanlığın bu zorlu sınavda başarılı olamadığını gösteriyor. Milyonlarca Filistinliyi bir açık cezaevine hapseden bu zihniyet karşısında haklı tepkisini gösteren Filistin halkına orantısız güç uygulamaktadır.  İsrail hiçbir ahlaki, vicdani ilke gözetmeksizin yaptığı bu operasyon bir savaş değil katliam ve soykırımdır

Tüm insani yardımları engelleyen, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, ambulansları, sivillerin yaşadığı binaları bombalayan bu Siyonist anlayış Müslümanların ve vicdan sahibi insanların yüreğinde derin yaralar açmıştır. İslam aleminin kalbi olan Kudüs, Mescidi Aksa bugün olduğu gibi yıllardan beri büyük bir zulüm altındadır Peygamber Efendimiz Müslümanlar bir vücut gibidir. Vücudun bir organında ağrı, sızı olduğu zaman bütün vücut  rahatsız olur. İşte bugünde öyle rahatsızız.   

Bu rahatsızlığın ortadan kalkması için Kudüs sevgisini ruhlarda yeşermesi ve oradaki zulmün son bulması için Müslümanların tek yumruk olması kaçınılmazdır. İslam aleminin kalbi olan Mescidi Aksa, Kudüs bir şehir değil, Ümmet olmak veya olmamaktır. Kudüs Miracın anahtarıdır, daha yürümeyi öğrenmeden ölmeyi öğrenen bebeklerin şehridir.

Ey Peygamberler şehri Kudüs, ümmetin ilk kıblesi özgürlüğün yakındır.

Ey miracın anahtarı, mazlumun duası zalimi dize getirecektir.

Ümmet kazanacaktır, Filistin halkı kazanacaktır.

Adalet için sesimizi yükseltiyoruz, Filistin halkı hak ettikleri barış ve özgürlüğü bulana kadar yanlarında olacağız. Filistin’deki çocuklarımız, evlatlarımız, analarımız, bacılarımız Özgür ve güvende olana kadar her platformda adaleti, hakikatı ve gerçekleri söylemekten geri durmayacağız.”dedi.

Program, İlçe Müftüsü Eyüphan Toprak tarafından yapılan duayla sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum