Advert
as

İMAM HATİP OKULLARININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

İMAM HATİP OKULLARININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI

İmam Hatip okullarının kuruluşunun 72. yıldönümü münasebetiyle Şehit Ersin Özyurt Anadolu İmam Hatip Lisesinde etkinlik düzenlendi.

13 Ekim 1951 tarihinde kurulan İmam Hatip Okullarının 72. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Şehit Ersin Özyurt Anadolu İmam Hatip Lisesinde 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin katılımı ile kutlama programı gerçekleştirildi.

Konferans salonunda yapılan programa konuşmacı olarak Solhan Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Bingöl, Okul Müdürü İhsan Sönmez, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik,  Yunus Emre Katkat’ın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti başladı. Akabinde İmam hatiplerin kuruluş süreci ile ilgili sinevizyon gösterisi ile devam etti. Daha sonra Meslek Dersleri Öğretmeni Harun Genç tarafından İmam Hatipli Olmak adlı konuşma yapıldı.

İmam Hatip okullarının tarihçesi hakkında açıklamalarda bulunan Ulu Cami İmam Hatibi Mehmet Bingöl, İmam hatipli olmanın önemine değinerek öğrencilere seslendi.

Bingöl,”İmam hatipli olmak sorumluluk sahibi olmaktır. Dünyadaki tüm Müslümanlardan, tüm insanlardan kendini sorumlu hissetmektir. İnandığı gibi yaşamak, mensubu olduğu dini ve camiayı en iyi şekilde temsil etmektir imam hatipli olmak. İmam hatipli olmak elinden ve dilinden zarar beklenmeyen kişi olmaktır. İmam hatipli olmak aranan adam olmaktır. Bu işi en iyi kim yapar dendiğinde hemen parmakla gösterilmek; bir vazife verildiğinde en iyi şekilde yerine getirmektir. Dava adamı olmaktır imam hatipli olmak. Hakk ile batıl mücadelesinde Hakk’ın yılmaz savunucusu olmaktır.”ifadelerine yer verdi.

Program sonrası açıklama yapan Okul Müdürü İhsan Sönmez,”İmam hatipli bilimsel dersleri öğrenmenin yanı sıra dini dersler de görür ve öğrenir. İmam hatipli Kur’an ve peygamber sevdalısıdır; örnek aldığı kişi Hz. Muhammed (sav)’dir. İmam hatipli Müslümanca yaşama derdindedir. İmam hatipli Allah rızası için yaşamayı gaye edinir, insanlara ve topluma faydalı olmaya çalışır. İmam hatipli güzel ahlak sahibidir. İmam hatipli okuyan ve tefekkür eden kişidir. Bilinçli Müslüman olma gayreti içinde olmalarını diliyorum.”dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum