Advert
as

SOLHAN ÖĞRETMENEVİ NE ZAMAN YAPILACAK?

SOLHAN ÖĞRETMENEVİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü’nün 2021 yılı yatırım programı için teklifte bulunduklarını belirttiği Solhan Öğretmen Evi’nin yıkıldığını ancak aradan 2 yıl geçmesine rağmen yapımı hakkında bir çalışma olmadığı gibi açıklamanın da olmadığını belirten Bildik, ‘Solhan Öğretmen Evi Ne Zaman Yapılacak?’ dedi.

Solhan Öğretmen Evi’nin 2022 yılı Şubat ayında yıkıldığını ancak yeni binanın yapılmadığı gibi yapılıp yapılmayacağı hakkında somut bir adımın da görülmediğini belirten Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, Öğretmen Evi’nin biran evvel yapılması gerektiğini belirtti.

Öğretmen Evi ihtiyacına dikkat çeken Bildik, şunları aktardı: “ Dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Rahmi Güney, 50 yataklı olacak olan Solhan Öğretmenevinin 2021 yılı yatırım programına alınması için teklifte bulunduklarını belirtip bu tekliflerine destek veren Bingöl Valisi ile Milletvekillerine teşekkür etmişti. Akabinde Şubat 2022’de Solhan Öğretmen Evi yıkılıp kurum, Yatılı Bölge Okulu bünyesindeki bir pansiyonda hizmete devam etmişti ve hala orada hizmet vermektedir. 2021 yılı yatırım programında beklenen Öğretmen evi için bir gelişme olmazken 2022 Yılı Yatırım Programının Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayımlandığı AK Parti Bingöl İl Başkanlığı tarafından paylaşılıp “Bingöl Merkez ve ilçelerde Lojman ve Öğretmenevi yatırımları devam edecek.” denildi. 2022 yılında da bir gelişme olmadığı gibi 2023’te de bir çalışma görülmemektedir.”

Solhan’da 2 yıldır Öğretmen Evi’nin Yatılı Bölge Okulu Pansiyonunda hizmet verdiğini belirten Bildik, “Yatılı Bölge Okulu bir lojmanında hizmet verilmektedir. Burada konaklayan misafirlerin odaları otel odası olmadığı için lavabolar bile ortak kullanım alanındadır. İlçede Otel hizmeti olmadığı için dışarıdan gelen başka misafirlerin de mecburi konaklama yeri yine bu binadır. 2021 yılında yatırıma alınması beklenen 50 yataklı yapının yeniden revize edilerek ilçenin 20 yıl sonrasına da hitap edebilecek şekilde tasarlanacak bir proje ile yapılmasını bekliyoruz. Bu hususta Sivil Toplum Kuruluşları ile Siyasi Partilere de seslenmek istiyoruz. İlçemizin ihtiyacı olan hizmetlerin yapılması için herbirimiz bir yandan mücadele edersek daha faydalı olacağını belirtmek istiyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Sayın kaymakamımızdan da ilçemize bu hizmetin ivedilikle kazandırılması için öncelik verilmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum