Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞARI SIRALAMASI AÇIKLANDI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ'NİN BAŞARI SIRALAMASI AÇIKLANDI

Rektör Çapak; 'Göstergelere baktığımızda Bingöl Üniversitesi'nin bir şehir üniversitesi olduğu görülmektedir. Önümüzdeki yıllarda üniversitemizi daha üst sıralarda göreceğimizi ümit ediyorum' dedi.

Türkiye ve dünya üniversitelerinin akademik performanslarını ölçmek amacıyla 2009 yılından itibaren faaliyetlerine devam eden URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı, üniversitelerin 2023-2024 başarı sıralamalarını yayınladı.

Bingöl Üniversitesi, 2023-2024 Araştırma Laboratuvarı sonuçlarına göre Türkiye'de değerlendirmeye alınan 188 üniversite arasında 66'ncı sırada, tıp fakültesi olmayan 102 üniversite arasında 16'ncı sırada ve tıp fakültesi olmayan ‘Yükseköğretimde İhtisaslaşma ve Misyon Farklılaşması Bölgesel Kalkınma Odaklı Üniversiteler' olan pilot üniversiteler arasında ise 1'inci sırada yer aldı.

KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİ GERİDE BIRAKTI

URAP'ın 2023-2024 yılı değerlendirmesine göre Bingöl Üniversitesi, tıp fakültesi olmayan 102 üniversite arasında; makale puanı, atıf puanı, bilimsel doküman puanı, doktora puanı, öğretim üyesi/ öğrenci puanı, uluslararası iş birliği puanı, yurtiçi iş birliği puanı, TÜBİTAK proje puanlarından toplam 675, 73 puan alarak 16'ncı sırada yer aldı ve birçok köklü üniversiteyi geride bıraktı.

URAP'IN DEĞERLENDİRMEDE KULLANDIĞI GÖSTERGELER

Makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı, uluslararası ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen uluslararası ortak makale sayısı, yurtiçi ortak makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen yurtiçi ortak makale sayısı, TÜBİTAK'tan alınan proje sayısı, öğretim üyesi başına düşen TÜBİTAK'tan alınan proje sayısı gibi 15 faktör URAP tarafından yapılan değerlendirmede kullanılan göstergeler olarak açıklandı.

 REKTÖR ÇAPAK: “ÜNİVERSİTEMİZ BAŞARISINI HER GEÇEN YIL ARTIRIYOR”

URAP Araştırma Laboratuvarının sonuçlarını değerlendiren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversitemizin akademik başarısını her geçen gün artırdığına işaret ederek; “Üniversitelerin başarı sıralamasını değerlendiren önemli merkezlerden biri olan URAP, 2023-2024 başarı istatistiklerini açıkladı. Bu istatistiklere baktığımızda üniversitemiz birçok köklü üniversitenin önünde yer alıyor. Bizimle aynı dönemlerde kurulan üniversiteler arasında çok daha iyi bir konumda yer alıyoruz. Üniversiteler bir taraftan öğrenci yetiştirip, fiziki ve sosyal altyapılarını güçlendirirken diğer taraftan da akademi içerisinde de konumlarını güçlendirmeleri gerekiyor. Üniversitemiz tüm bu süreçleri dinamik ve uyumlu bir şekilde yürütüyor. Üniversitemiz aynı zamanda uluslararası görünürlüğünü de her yıl daha iyi konuma yükseltiyor. 2023-2024 akademik yılında üniversitemizi yaklaşık bin yabancı uyruklu öğrenci tercih etmiş durumda. Göstergelere baktığımızda Bingöl Üniversitesi'nin bir şehir üniversitesi olduğu görülmektedir. Önümüzdeki yıllarda üniversitemizi daha üst sıralarda göreceğimizi ümit ediyorum” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum