Advert
as

SİYONİST İŞGAL REJİMİ BİR KEZ DAHA LANETLENDİ

SİYONİST İŞGAL REJİMİ BİR KEZ DAHA LANETLENDİ

Cuma gecesi siyonist işgal çetesinin havadan, karadan ve denizden Gazze'ye yaptığı ağır bombardımana tepkilerini göstermek üzere gece sokağa çıkan Solhan halkı, Siyonist İsrail’i lanetledi.

Solhan halkı, siyonist işgal çetesinin havadan, karadan ve denizden Gazze'ye yaptığı ağır bombardımana tepki için Cuma gecesi bir araya geldi.

siyonist işgal çetesinin ağır bombardımana tepki göstermek amacıyla gece Solhan Ulu Camii önünde toplanan halk, “kahrolsun israil“ sloganları atarak Filistinlilere fiili destek mesajı verdi. Daha sonra STK ve siyasi partiler adına konuşmalar gerçekleştirildi.

Programda kısa bir konuşma yapan Anadolu Gençlik Dernek Başkanı Osman Ayman, “Allah bizlere "Mallarımız ve canlarımızla cihad etmemizi" emrediyor. Gazze’deki kardeşlerimiz orada canlarıyla cihad ederlerken bizler de mallarımızla cihad etmeliyiz. Çünkü Allah malla cihad canla cihaddan önce zikredilmiştir. Malını sakınan canını da veremez.

Maalesef bize konuşmak düşüyor, keşke icraat makamındakiler bir an evvel icraata geçseler ve bu meydanlarda hiç bir araya gelmeye gerek kalmasa”dedi.

Tepkilerini dile getiren siyasi partilerden ilk olarak Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik konuştu. Bildik,”Savaş hukukuna aykırı hareket edip sivilleri ayırt etmeksizin Filistin halkını hedef alıp terör eylemlerini sürdürerek katliamlarına devam eden israil’e karşı devlet iradesi dur demeden bir şey yapılamayacağını görüyoruz.

İletişimi kestiği söylenen İsrail, hastaneler altında Hamas’a ait sığınak ve karargahların olduğunu iddia ederek bir nevi hedeflerini gösteriyor. Hedeflerin hastaneler olduğunu anlamak zor değildir.

Batılı ve batıl iradelerin mazlumdan yana olmamasını anlıyoruz ancak Müslüman devletlerin sessizliğini anlamıyoruz.

Bugün, İslam Alemi olarak kıyama kalkma ve fiili adımlar atma durumunda olmak gerekirken Müslüman ülke yetkililerin de vatandaşlar gibi kınama ile zamanı geçirmelerini kabul edemeyiz. Bir tarafta zalim bir taraf da mazlum varken tarafsız olamayız. İnsanlığa karşı işlenen bu terör suçlarına karşı bizler mazlumun yanında, zalimin karşısında olmalıyız. Bizler dualar ile Filistinli kardeşlerimizin yanında olurken Müslüman ülkelerin yöneticileri ise fiili adımlar atıp yaptırımlar uygulamalılar.

Petrol başta olmak üzere bütün stratejik maddelerin ABD ve İsrail'e satışının bütün Müslüman ülkeler tarafından durdurulması gibi yaptırımlar ile karşı konulmalıdır.

İslam Alemi, ortak hareket ederse ve elindeki imkanları zulme karşı bir yaptırım gücü olarak kullanılırsa İsrailin ateşkes ilan edip anlaşmaya razı gelmesi kaçınılmaz olur. Bizler, Filistin meselesinde ve tüm hak mücadelelerinde dün olduğu gibi bugün de yapılan etkinliklere katılıp destek veriyoruz.

Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz. Rabbim mazlum ve mustazafların yardımcısı olsun, onları muhafaza etsin. Zalim ve katil terör devleti israili de bozguna uğratarak zelil etsin.”dedi.

Akabinde HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanı Selahattin Uyar söz aldı.  Uyar, " Stk'larımız, Siyasi partilerimiz ve halkımız ile beraber Solhan'da meydanlardayız. Bugün Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye yönelik yapmış olduğu savaş suçlarına karşı yapılması gerekenler hakkında toplanmış bulunuyoruz.

Biz Müslümanlar için Kudüs ve Mescid-i Aksa sıradan bir toprak parçası değildir. Kudüs ve Mescidi Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, peygamber efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhit akidesinin ilk merkezlerinden biridir.

Bu yüzden Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa davası sıradan bir toprak davası değil, bilakis bir inanç ve iman davasıdır. Biz Müslümanlar için Mekke, Medine, Kabe ve Mescidi Nebevi ne kadar kutsalsa aynı şekilde Filistin, Kudüs ve Mescidi Aksa’da o kadar kutsaldır.

Bu gün Filistin’de Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da Müslümanların inancı ve kutsalları Siyonist işgalcilerin postallarıyla çiğnenmekte, bu kutsallarımıza sahip çıkmak namaz kılmak, oruç tutmak kadar ehemmiyetli bir ibadettir.

Kudüs ve Mescidi Aksa ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bu gün zailimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safından yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz.

Şunu unutmayalım, Siyonistlerin büyük İsrail projesi vardır. Büyük İsrail projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var. Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz.

Bizler belki farkında değiliz, ümmetin bu yiğit evlatları, 75 yıldır sadece kendi topraklarını korumuyorlar, siyonitlerin büyük İsrail projesine karşı da adeta bir set olup durmaktadırlar. Böyle bir direniş olmasaydı, kim bilir büyük İsrail hayallerini kuran Siyonistler şimdiye kadar yaşamış olduğumuz topraklara kadar işgali genişletmişlerdi.

Ancak ümmetin bu kahraman evlatları kendilerini bizlere siper ederek, Siyonistlerin önüne set olup durdular. Bu yüzden tüm İslam ülkeleri ve bizler direnişin kahramanlarına çok şey borçluyuz.  Ben izzet ve şeref sahibiyim diyen her Müslüman bu aziz ve kutsi olan Aksa Tufanı harekatına destek vermelidir.

Siyonist işgal çeteleri her gün savaş suçları işlemekte, işlediği savaş suçlarına büyük şeytan Amerika ve diğer batılı ülkeler destek olmakta, hatta devlet başkanları düzeyinde destek ziyaretleri dahi yapılmaktadır. Bu bize gösteriyor ki küfür tek millettir. O zaman bizde diyoruz ki, küfür tek milletse biz Müslümanlarda tek milletiz, bizler de Hz. İbrahim’in milletiyiz ve Muhammed’in (sav) ümmetiyiz. Ve bugün bu zulme karşı tek millet ve tek ümmet olma vaktidir.”dedi.

Program, Nesim Yıldırım Hoca'nın yaptığı dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum