Advert
as

FİLİSTİN İÇİN SESSİZ OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

FİLİSTİN İÇİN SESSİZ OTURMA EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Solhan İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kadın kolları, Filistinli kadınların ve çocukların katledilmesi konusunda mazlumların sesini duyurmak adına basın açıklaması ve ardından sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi.

Yaptığı saldırılar ile savunmasız sivilleri, kadın ve çocukları hedef alan İsrail’i kınamak ve zulme sessiz kalmamanın önemine değinmek adına Solhan İHH Kadın Kolları, gerçekleştirdiği basın açıklaması ardından sessiz oturma eylemini Kültür Merkezi önünde gerçekleştirdi.

‘’GAZZE 17 YILDIR ABLUKA ALTINDA’’

İlk olarak basın açıklaması ile başlayan eylemde sözcü olarak konuşma gerçekleştiren İHH Gönüllüsü Esra Adar,”Bizler vicdan sahibi sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak İsrail’in Gazze’de 20 gündür sürdürdüğü katliama ‘Dur’ demek için buradayız. Apartheid rejimi yaklaşık 100 yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi. İki milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze Şeridi’ne ise 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplama kampına çevirdi. Gazze Şeridi’ne yönelik yıllardır devam eden bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileler ve sokakta oynayan çocuklar öldürüldü, ibadethaneler bombalandı, tedavi bekleyen hastalar öldürüldü. Gazze’de hiçbir yer güvenli değil.

 OYUN OYNAMAKTA OLAN ÇOCUKLAR VAHŞİCE KATLEDİLDİ

Bu sürecin son halkası olarak Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği katliamlarda yine yüzlerce kadın ve çocuk öldürüldü. 17 Ekim Salı gecesi İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalaması sonucu büyük çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan 500’den fazla insan katledildi. Orada kendisini daha güvende hisseden ve sığındığı hastanenin bahçesinde oyun oynamakta olan çocuklar vahşice katledildi. Anneler ve babalar çocuklarının paramparça olan cesetlerini toplayıp poşetlere koyarak defnetmek zorunda kaldı. İşgalci İsrail her 5 dakikada 1 çocuk katlederek dünyanın gözleri önünde soykırım uyguluyor.

 SESSİZ OTURMA EYLEMİ BAŞLATIYORUZ’’

Bizler, Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek adına şu andan itibaren bu alanda sessiz oturma eylemi başlatıyoruz. Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklara destek vermeye ve onlara sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Birleşmiş Milletleri, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ni, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni, İslam İş birliği Teşkilatı’nı, Arap Birliği’ni, Dünya Liderlerini, Sivil Toplum Kuruluşlarını ve Siyasi aktörleri işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı soykırımı durdurması için harekete geçmeye ve işgalci İsrail’e yaptırım uygulamaya davet ediyoruz.’’

Yapılan basın açıklamasının ardından, Kültür Merkezi bahçesinde sessiz oturma eylemi gerçekleştirildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum