Advert
as

“SAVAŞ BİTSE DE FİLİSTİN DAVAMIZ BİTMEYECEK”

“SAVAŞ BİTSE DE FİLİSTİN DAVAMIZ BİTMEYECEK”

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; ‘Tepkimizi haykırmaya devam edecek, başlattığımız destek çalışmalarını da aralıksız sürdüreceğiz. Siyonizm elbet mağlup olacak. Fakat savaş bitse de Filistin davamız bitmeyecek’ dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya,  gündemdeki soruları yanıtladı.

Bingöl’de Filistin halkına yönelik destek ve Siyonist İsrail’e tepki gösterilerinin devam ettiğini aktaran HÜDAPAR İl Başkanı Refik Alpaya; “Gerek partimiz gerekse içerisinde yer aldığımız Bingöl İslami Kardeşlik Platformu, Siyonizm’e karşı tepkisini en güçlü şekilde haykırıyor, haykırmaya da devam edecek. Ayrıca Filistinli kardeşlerimizin her türlü ihtiyacı için çeşitli yardım faaliyetlerimiz de aralıksız sürüyor. Kıymetli halkımızın bu konudaki duyarlılığının da artarak devamını diliyor, İsrail mallarına karşı boykot çağrılarına da sessiz kalmamalarını rica ediyoruz. Elimizden gelen her türlü yardımı ve dayanışmayı ortaya koymaya çalışıyor, dualarımızla da manevi katkımızı sunmaya özen gösteriyoruz. Siyonizm elbet yenilecek ama savaş bitse de Filistin davamız asla bitmeyecek” dedi.

“İSLAM ÜMMETİ GÜCÜNÜ GÖSTERMELİ”

Siyonizm’e karşı en güçlü cevabın İslam ülkelerinin işbirliği ve dayanışması olacağını vurgulayan Alpaya; “İslam ülkeleri acilen bir araya gelip Siyonistlerin yetmiş yıldan beri rutin haline getirdiği soykırımın engellenmesi için acilen müdahale etmelidir. Filistin halkının yaşadığı meskûn mahallere havadan ve karadan yaptığı saldırılar ve bombalamalar durdurulmalıdır. Gazze’nin tamamıyla yakılıp yıkılmasına engel olunmalıdır. Yetmiş yılı aşkın bir süreden beri Siyonist rejimin yaptığı tüm katliamlara ve hukuk tanımaz icraatlarına İslam Ülkeleri “kınama” dışında bir yaptırım uygulamadı. Kınamaların Siyonistleri caydırmadığı açık bir şekilde kendini göstermektedir. Bu nedenle Siyonistlerin her bir saldırı, katliam, cürüm ve hukuk tanımayan uygulamalarına karşı mutlaka caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Siyonistler ancak güçten anlar, İslam ümmeti bu gücünü göstermelidir. Siyonistlerin, yeryüzünde iki milyarı aşkın mensubu olan İslam alemine rağmen, İslam ümmetinin üç mukaddes şehrinden birinin bulunduğu Filistin topraklarında bu barbarlığı yapabilmesinin en büyük etkeni Müslümanların dağınık görüntüsü ve yaşadığı ihtilaflardır. Müslümanlar izzetli bir şekilde yaşamak istiyorsa aralarındaki ihtilafları bir kenara bırakıp siyasi, ekonomik ve askeri birliklerini kurmalıdırlar” diye konuştu.

12 KASIM’DA KONGREYE GİDİLECEK

HÜDAPAR Bin İl Kongresinin 12 Kasım 2023 günü Bingöl Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılacağı da belirten Alpaya; “İlçe kongrelerimizi tamamladık. İl kongremizi de 12 Kasım günü yapacağız inşallah. Gazze’deki acı tablo nedeniyle sakin bir kongre yaparak süreci tamamlama niyetindeyiz” dedi.

HÜDAPAR YEREL SEÇİME GİRECEK Mİ?

Yaklaşan 2024 mahalli idareler seçimiyle alakalı bir hazırlıklarının olup olmadığının sorulduğu Alpaya, “Cumhur İttifakıyla girme durumunuz var mı?” sorusuna da şu yanıtları verdi;

“Genel seçimlerde Cumhur İttifakı çatısında girdik, çok şükür güzel neticeler de aldık. Yaklaşan yerel seçimle alakalı Genel Merkezimizce şu anda verilmiş bir karar yok. Bizler, kendi logomuzla seçime girecekmişiz gibi hazırlıklarımızı yapıyoruz. İlerleyen süreçte bu anlamda karar verilirse, ona göre çalışmalarımız şekillendireceğiz. Yine bir ittifak durumu olursa şayet, gerekli tüm çalışmalarımızı bu kulvarda ortaya koyacağız. Kendi logomuzla da girecek olursak, o zaman teşkilatlarımızla sahaya iner, gayretimizi sergileriz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum