Advert
as

SAĞLIK HİZMETİ AKSAMAMALI!

SAĞLIK HİZMETİ AKSAMAMALI!

Yeşilova Mahallesi’nde yapılan Aile Sağlık Merkezi’nin açılması ile hekimlerin orada hizmet vermesi durumunda eski bina mahalinde yeni merkez açılana kadar bir önlem alınmazsa sağlık açısında sıkıntının olabileceğini belirten Bildik, Aile Hekimlerin yarısının hizmet verebileceği bir yerin kiralama ile de olsa açılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Solhan Aile Sağlık Merkezi’nin (ASM) eski Devlet Hastanesi yerinde hizmet verdiğini ve binanın kullanıma uygun olmamasından dolayı yıkılması gerektiğini belirten Yeniden Refah Partisi Solhan İlçe Başkanı Abdullah Bildik, 2022 yılında yapılan ve yakın zamanda hizmete girmesi beklenen yeni hizmet binasının Yeşilova’da olmasından dolayı ilçenin doğusunda yaşayan vatandaşlarımızın mağdur olabileceği için eski binanın da bir an önce yıkılıp yerine yeni yapı inşa edilerek hizmetin iki yerde verilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlık hizmetinin aksatılmaması ve hastane acil servisine ek yük getirilmemesi için çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Bildik, şunları kaydetti:

“Bingöl İl Sağlık Müdürlüğü, ‘2022 yılında Solhan İlçesi Yeşilova Mahallesi'nde 5 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmet binasının temeli atıldı.’ diye açıklamada bulunmuştu. Belirtilen binanın yapımı tamamlanmış olup yakın zamanda hizmete başlanacak. İlçe Merkezi’nde eski Solhan Devlet Hastanesi binasında görev yapan 8 hekimin de Yeşilova Mahallesi’nde yapımı tamamlanan binaya taşınması bekleniyor. Eski binanın da kullanıma uygun olmadığı için yıkılıp yeni merkezin yapılacağı belirtiliyor. Öncelikle yakın zamanda açılacak ASM’nin hayırlı olmasını diliyor emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Taşınma sonrasında eski binanın da ivedilikle yıkılıp yeni bina yapımı için sürecin de acilen başlanması gerektiğine inanıyor ve gerekliliğini belirtiyoruz. Aile Hekimlerin Yeşilova Mahallesi’nde hizmet vermesi durumunda özellikle Boğlan Mahallesi, Halime Pınar Mahallesi ve Yeni Mahalle’de ikamet eden çoğu vatandaş Yeşilova Aile Sağlığı Merkezi yerine Solhan Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuruda bulunması ile yaşanacak yoğunluk sağlık hizmetinde sıkıntı yaratabilir. Ayrıca bir çok vatandaşımız da mali olarak ulaşım sıkıntısı yaşayacağından ASM tercihini aksatarak ya Hastaneyi tercih edecek veya sağlık hizmetinden yaralanmayı aksatabileceği de düşünülerek ilçenin doğusu kısmında acilen bir ASM yapılması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Yeni Binanın yapılma süresince de özellikle Boğlan Mahallesi, Halime Pınar Mahallesi ve Yeni Mahalle’de ikamet eden bazı vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini alabilmesi için Çarşı Merkezi veya yakın bölgesinde kiralama usulü ile yeni ASM yapılarak Aile Sağlığı Hekimlerinin hizmet vermesinin sağlanması her kesimin faydasına olacaktır. Yetkililerimizin bu hususu gündemlerine almalarını ve vatandaşların sağlık hizmetini aksatılmadan almalarına olanak sağlamalarını bekliyoruz.”

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum