Advert
as

BİNGÖL’DE "GAZZE İÇİN PEDAL ÇEVİRİYORUZ" ETKİNLİĞİ

BİNGÖL’DE

HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları, Gazze'deki olaylara dikkat çekmek amacıyla "Gazze için pedal çeviriyoruz" sloganıyla bisiklet turu düzenledi.

Gazze’deki olaylara dikkat çekmek amacıyla HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları, “Gazze için pedal çeviriyoruz” sloganıyla bisiklet turu düzenledi. Bisiklet turu, Hacı Hıdır Cami önünde başladı ve Telekom kavşağındaki ‘Gazze’ye Destek çadırında sona erdi.

Destek turunun ardından HÜDA PAR Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Doğru, yaptığı basın açıklamasında:

”Filistin'de Gazze'de yapılan katliamın üzerinden haftalar geçmesine rağmen hâlâ acısı yüreğimizde tazeliğini korumakta. Yapacağımız her basın açıklaması, etkinliğimiz ve attığımız her adım, dünyanın gözü önünde yapılan bu katliama karşı sessiz kalmamak ve duyarsız olmamak içindir. Hiçbir şey olmamış gibi devam edemez, rahatımıza bakamayız. Bir açık hava hapishanesine çevrilmiş, Her gün binlerce çocuğun katledildiği, moloz ve beton yığınına dönmüş Gazze için gıda, sağlık yardımında bulunacağımız gibi bu alçakça saldırıya destek veren şirket ve markaları da elbette boykota tabi tutacağız. Kardeşlerim, terör şebekesi, gücünü bizden almaktadır. Onları yenilmeyen, alternatifsiz bir ekonomik güç olarak görmemiz, bizleri kalıcı bir adım atmamaya ve taviz vermeye zorlamaktadır” ifadelerine yer verdi.

GÖK KUBBENİN SAHİBİ, DEMİR KUBBENİN SAHİBİNDEN ÜSTÜNDÜR

Doğru, ”İman varsa imkân da vardır. Hayat ve ölüm, güçlerini kan, ter ve gözyaşı üzerine kuran canilerin elinde değildir. Gök kubbenin sahibi, demir kubbenin sahibinden üstündür. Aziz kardeşlerim… Sözün bittiği yerdeyiz.  İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız. Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var.  O şebekeye kimileri devlet diyor. Hayır, İsrail bir devlet değildir.  İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür.  İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur. İşte… Bu rejime karşı direnen bir avuç insan,  Bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor.  İnsanlık nerede?  Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş… Gazze’de çocuklar ölüyor!  Gazze’de kadınlar ölüyor!  Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor!  Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta… Ey insanlık neredesin? Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor.  Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor. Aziz kardeşlerim,  Saygıdeğer basın mensupları,  Kirli bir propaganda çarkı altında yaşıyoruz… Kitlesel ölümleri gerçekleştirenler suçsuz, kendini savunanlar suçlu. Kimse başını kuma gömmesin… Bir ekran görüntüsüne kapılıp, kendini kurtaracağını da zannetmesin. Sırtını emperyalistlere dayamış bir terör örgütü aralıksız yetmiş beş-seksen yıldır katliam yapıyor Filistin topraklarında.  Bu gerçekten kaçabilir miyiz? Katil belli iken kimse güce yaslanıp maktulü taşlamasın. Bu köhne dünya yıkılır! Ancak adaletle yoğrulmuş insanlık ayakta kalır. Biz postallarıyla adaleti ezenlerin değil… Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Bizim tarafımız belli” dedi.

Doğru, konuşmalarına şöyle devam etti: “Biz, Filistin’in haklı davasının yanındayız.  Çünkü biz, insanız… Ve insanlık, adaleti tutup kaldıracak… Zalimden hesap soracak. Onun için zulümden korkmayacağız.  Onun için bir kere daha haykırıyoruz: İsrail soykırımcı bir terör örgütüdür.  İsrail, -kan ve irinden beslenen bu terör şebekesi- elbette yerle yeksan olacak.  Kahrolsun İsrail… Kahrolsun İsrail’i destekleyen emperyalizm… Yaşasın adalet… Yaşasın insanlık… Yaşasın özgür Filistin. Emperyalistlere güçlü bir sesle altını çizerek ifade etmek isteriz ki;  Daha çok rahatsız olacaksınız!”

 Program, HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf Doğru’nun okuduğu duayla sona erdi

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum