Advert
as

AK PARTİ'DE BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI!

AK PARTİ'DE BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI!

AK Parti, 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleri için startı verdi, başvuru kabulünü başlattı. 09-17 Kasım 2023 tarihleri arasında başvuruların kabul edileceği belirtilirken, başvuru sırasında Gazze için bağış alınacağı vurgulandı.

Başvuru sürecine ve detaylarına ilişkin açıklamada bulunan AK Parti Bingöl Seçim İşleri Başkanı Avukat Zehra Korkut, önemli noktalara dikkat çekti ve başvuru kabulünün onaylanması için sisteme yüklenen evrakların haricinde çıktısı alınacak formun ıslak imzalı tesliminin de gerekliliğini vurguladı.

Adaylık ön başvurularının online olarak yapılacağını söyleyen AK Parti Bingöl Seçim İşleri Başkanı Korkut, süreç hakkında şu bilgileri paylaştı;

BAŞVURULAR 17 KASIM'DA SONA ERECEK! 1 ARALIK İSTİFA SÜRECİ YANILTMASIN

Belediye Başkanları aday adaylığı başvuruları 9 Kasım itibariyle başlamış olup 17 Kasım tarihinde sona erecektir. Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri için son başvuru tarihi 3 Aralık olarak belirlenmiştir.

Memurların ve mevzuatta belirlenen istifa etmesi gereken diğer kişilerin Yüksek Seçim Kurulu kararına göre 1 Aralık mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerekir ancak Partimizden il, ilçe ya da belde belediye başkanlığı için müracaat etmek isteyenlerin en geç 17 Kasım tarihine kadar istifa ederek başvurularını tamamlamış olmaları gerekmektedir. 17 Kasım'dan sonra herhangi bir başvuru kabulü söz konusu olmayacaktır.

BAŞVURULAR ONLİNE YAPILACAK, İMZA ALINACAK

Adaylık ön başvuruları www.başvuru.akparti.org.tr adresinden online yapılacaktır. İstenilen belgeler sisteme yüklenecektir. Başvuruyu yapamayanlar AK Parti İl Başkanlığımızda bizzat başvuru yapabilecekler. Başvuruların kesinleşmesi için aday adayları bizzat ilgili teşkilat birimine gelerek sistemde doldurduğu formun çıktısını imzalayarak başvurusunu tamamlayacaktır. Aksi halde başvurular işleme konulmayacaktır.

HANGİ BELGELER İSTENECEK?

Başvurularda; arşiv kayıtlı adli sicil belgesi, diploma, askerlik durumu, bağış dekontu, istifa dilekçesi fotokopisi istenecektir. Engelli adaylar için sağlık raporu fotokopisi ibraz edilecektir. Bağışlar AFAD'a yapılacak ve yapılan bağışlar Gazze'ye insani yardım olarak gönderilecektir.

KİMDEN NE KADAR BAĞIŞ ALINACAK?

İl Belediye Başkanları için 30 bin TL, ilçe belediye başkanları için 20 bin TL, belde belediye başkanları için 10 bin TL, il genel ve belediye meclis üyeleri için 5 bin TL bağış bedeli AFAD hesabına TC, isim, soyisim, doğum tarihi ve aday olduğu il veya ilçe yazılarak yapılacaktır.

TEMAYÜL YOKLAMASI 19 KASIM'DA

Başvuru süreci tamamlandıktan sonra İl ve İlçe Belediye Başkanlıkları Teşkilat temayül yoklaması partimizin belirlediği yerde 19 Kasım tarihinde Genel Merkez yetkililerimizin katılımıyla online olarak gerçekleştirilecektir. Sürecin partimiz, ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyor, aday adayı olacak dava arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum