Advert
as

SOLHAN’DA RÜZGÂR ENERJİ SANTRALİ YATIRIMI

SOLHAN’DA RÜZGÂR ENERJİ SANTRALİ YATIRIMI

Solhan ve Karlıova’da 520 milyon TL maliyetle kurulacak 8 türbinli rüzgâr enerji santralleri için ÇED, olumlu kararı verdi.

Solhan ve Karlıova İlçeleri sınırında yapılacak 8 türbinli rüzgâr enerji santrali için ÇED’in olumlu karar verdiği bildirildi.

Proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Bingöl Karlıova İlçesi Sudurağı ve Göynük Mahalleleri Mevkileri ile Solhan İlçesi Mutluca Mahallesi, Karadere Mevki sınırları içerisinde, Eksim Enerji A.Ş. tarafından yapılması planlanan R3-BİNGÖL-1 Rüzgâr Enerji Santrali (8 türbin, 56 MWM/30 MWE) projesi ile ilgili olarak bakanlığımıza sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince komisyon çalışmaları ve halkın görüşleri dikkate alınarak Bakanlığımızca 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu' kararı verilmiş olup; Bingöl Valiliği (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir. Ayrıca, söz konusu projeye ait Nihai ÇED Raporu ve eklerinde belirtilen hususlar ile 2872 sayılı Çevre Kanunu'na istinaden yürürlüğe giren yönetmeliklerin ilgili hükümlerine uyulması, mer'i mevzuat uyarınca ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekmektedir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur” denildi.

Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün paylaştığı proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, projenin yatırım bedeli 520 milyon 800 bin TL olacak. Proje kapsamında toplam 8 adet türbin kurulması planlanırken, toplam kurulu güç 56 mwm/30 MWe olacak. Projede yıllık elektrik üretiminin 120 milyon kwh olması planlanıyor.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum