Advert
as

TESSEP'TEN "FİLİSTİN İÇİN ÇİZİYORUZ" ETKİNLİĞİ

TESSEP'TEN

Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği (TESSEP) Bingöl İl Temsilciliği, Kudüs ve Gazze’de yaşanan zulümlere karşı duyarlılık adına; Bingöl HÜDA PAR İl Başkanlığının açtığı Gazze'ye Destek Çadırı'nda minik eller “Filistin İçin Çiziyoruz” adlı etkinlik düzenledi.

TESSEP Bingöl İl Temsilciliği yetkililerinden Zeynep Bayşu Şenlik, yapılan etkinlik ile ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan Kudüs, Peygamberler şehridir. İnsanlık tarihine ayna tutup, insanlığın vicdanı ve ruhunu yansıtmaktadır. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir. Kudüs, yeryüzünün ikinci mescididir. Hazreti Peygamberin (sallahu aleyhi vesellem) miraç yolculuğundaki ilk durağıdır. Birçok Peygambere ev sahipliği yapmıştır. Kudüs, Müslümanların itikadı ve imanı sorumluluklarından bir tanesidir. Bizler, Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği olarak, bugün Kudüs'ün yani Filistin’in yeniden barış ve selamet yurdu olması için bu hususta farkındalık oluşturmak adına "Filistin İçin Çiziyoruz" etkinliğini icra ediyoruz. Gazze'de yaşanan bu zulmü çizerek tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.” dedi 

BU SOYKIRIMA ALIŞMAYACAĞIZ

Zeynep Bayşu Şenlik “Gazze’deki soykırıma sessiz kalmayacağız. Elimizdeki bütün imkânları kullanıp Gazze’nin haklı davasını çocuklarımıza etrafımızdakilere anlatacağız. İşgale karşı tüm alanlarda mücadele edeceğiz. Yeri gelir bir resimle yeri gelir bir yürüyüş ile tepkimizi göstereceğiz. Ama asla sessiz kalmayacağız. Bu soykırıma alışmayacağız susmayacağız unutmayacağız.” İfadelerini kullandı.

Şenlik, ayrıca, "Her yıl 8-14 Mart dünya Kudüs haftası olarak kutlanmaktadır. Ancak Kudüs ve Mescid-i Aksa sadece 1 haftalık değil tüm günlerimizi meşgul etmesi gereken bir mevzudur. Dünyanın en önemli şehirlerinden biri olan Kudüs, Peygamberler şehridir. İnsanlık tarihine ayna tutup, insanlığın vicdanı ve ruhunu yansıtmaktadır. Mekke, Medine, Şam, Bağdat, Semerkant, Tebriz, Kaşgar, Buhara, İstanbul; Müslümanlar için ne kadar önemli ise Kudüs de bizler için en az o kadar önemlidir.” açıklamalarında bulundu.

Etkinlik ile ilgili duygularını dile getiren minik çocuklar ise şunları belirtti:  İslam Görgülü, “Orada çok kötü şeyler yaşıyor insanlar. Biz de onlara yardımcı olmak için resimler çizdik. “ dedi

Muhammed Nefer Bulut, “Gazze'deki kardeşlerimizin yerine de resimler çizdik. Allah, bunu onlara yapanların belasını versin " şeklinde belirtti.

Sümeyye Becerikli, “Ben orda olan çocukları çok seviyorum hepsi ağlıyor ben onları görüyorum onlar için resim yapıyorum belki onlar bunu görürler mutlu olurlar Allah’ım onlara yardım et “ diye duygularını dile getirdi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum