Advert
as

Tunç,” Patani, Mazlum İslam Diyarıdır”

Tunç,” Patani, Mazlum İslam Diyarıdır”

Kurban organizasyonu çalışmaları kapsamında Güney Asya’da bulunan Patani’de hizmet veren İHH Solhan Şube Başkanı M. Veysi Tunç,”Patani, birçok Müslüman’ın adını bile duymadığı yalnız ve yardımsız bıraktığı bir mazlum İslam diyarıdır.”dedi.

 

 

 

 

İHH İnsani Yardım Vakfı görevlileri olarak kurban çalışmalarını Türkiye ile birlikte 5 kıtada 89 ülke ve bölgede gerçekleştirdiğini belirten İHH Solhan Şube Başkanı Muhammed Veysi Tunç, Vakfın bu bayramda bağışlanan 43 bin 155 hisse kurbanı yaklaşık 2 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırdığını, ayrıca Türkiye ile birlikte farklı ülkelerdeki 34 bin 719 yetim çocuğa bayramlık hediye alındığını söyledi.

 

Güney Asya’da bulunan Patani’deki  Kurban çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Tunç,”Bizler Kurban Bayramı’nda Patani’deydik. Güneydoğu Asya’nın müthiş doğa güzelliğiyle, zengin tarihi ve kültürel yapısıyla dikkat çeken Patani, birçok Müslüman’ın adını bile duymadığı yalnız ve yardımsız bıraktığı bir mazlum İslam diyarıdır.

Budist Tayland yönetiminin hayatın her alanında Müslümanlara uyguladığı baskı ve zulmü görmek mümkün. Bölgenin her yerine kısa aralıklarla kontrol noktaları kurulmuş.  Her şeye rağmen Müslüman Patani halkı İslami ve İnsani direnişe devem etmektedirler. Bu mücadele sayesinde yeterli olmasa da birçok kazanım elde etmişlerdir.

Uzunca bir yolculuktan sonra vardığımız Patani’de bizleri güler yüzlü, misafirperver Müslüman kardeşlerimiz karşıladı. Öncelikle Kurban edilecek hayvanları gördük ve vasıflarını inceledik. Bayram namazını coşkulu bir kalabalıkla Patani Merkez Camisinde kıldıktan sonra İHH’nın kurduğu ve desteklediği yetimhanedeki kardeşlerimizle bayramlaştık. Yetim kardeşlerimize hediyeler verdik. Oyunlar oynadık. Toplamda 50 büyük baş hayvan kesip yetimlere, ihtiyaç sahiplerine ve Budistler tarafından şehit edilenlerin ailelerine dağıttık.

Duyarlı ve değerli bir Patani halkı, Türkiye’ye, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve İHH’ya karşı ciddi sempatileri olduğunu ve duacı olduklarını gördük.

Bizler Patanideki zulüm altındaki Müslüman kardeşlerimiz için şunları yapabiliriz: On binlerce yetimin olduğu Patani’den İHH’nın yetim kardeş projesiyle ayda 100 TL ile bir yetim kardeşimize bakabiliriz. Bağışlarımızı Patani şartlı gönderebilirsiniz.”şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum