Advert
as

ANADOLU MEKTEBİ AİLESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

ANADOLU MEKTEBİ AİLESİ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Anadolu Mektebi okuma faaliyetleri Bingöl’de dalga dalga büyüyor. 3 Lise ile 2 ortaokulun öncülük ettiği Anadolu Mektebi faaliyetinde ildeki toplam okul sayısı 25'e yükseldi

Bingöl’de 2022 Yılı Haziran ayında 3 lisenin başlattığı Anadolu Mektebi Yazar Okumaları faaliyetine katılan lise sayısı 2023 Kasım ayı itibariyle 7'ye ulaştı. Son olarak 15 Temmuz Milli İrade Anadolu İmam Hatip Lisesi 21 öğrenciyle Anadolu Mektebinin ilk yazar külliyatı olan Mustafa Kutlu okumalarına başladı. TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi, Mevlana Kız Anadolu Lisesi ve Rekabet Kurumu Anadolu Lisesi'nin öncülük ettiği Yazar Okumalarının il paneli geçtiğimiz yıl Anadolu Mektebi Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü'nün katılımlarıyla gerçekleştirilmişti.

Anadolu Mektebi İl Koordinatörü TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi Müdürü Hüseyin Budulgan'dan alınan bilgilere göre ilimizde Anadolu Mektebi Ortaokul Programına katılan okul sayısı 18 oldu. Geçen eğitim öğretim yılında Güveçli Ortaokulu ile Göltepesi Yeni Yerleşim Ortaokulu faaliyete öncülük ederek programa katılmış ve öğrenciler okudukları kitaplardan sonra bir dizi etkinlik gerçekleştirmişlerdi.

Lise öğrencilerine yönelik olarak yürütülen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları faaliyeti; milli ve manevi değerlerimize sahip çıkan, kültür ve medeniyetimizin gelişmesine katkı sunmuş yazarların tüm eserlerinin ve yazar hakkında yazılmış seçkin eserlerin okumasını, okunan her eser hakkında değerlendirme yazısı yazılmasını, eserlerin en az yarısı okunduktan sonra bir konu seçilmesini, seçilen konuda bir konuşma metni hazırlanmasını, düzenlenen panel programlarında hazırlanan metnin sunulmasını amaçlayan bir yazar okuma faaliyetidir. Gönüllü öğrenci gruplarının okuma süreçlerini aynı okuldan danışman öğretmenler takip etmektedir.

Anadolu Mektebi Ortaokul Programı; öğrencinin erken yaşlarda okuma alışkanlığı kazanmasını, okuduğunu anlamasını, akıl yürütmesini, yazmaya yönelmesini, değerlendirme yapmasını, kendi yeteneklerini erken fark etmesini, algısını açarak emeğinin önemini kavramasını ve lise dönemindeki "Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" programına hazırlanmasını amaçlamaktadır. Bu kapsamda danışman öğretmen tarafından program kılavuzunda bulunan kitap listesinden öğrencilerin seviyesine uygun 10 kitap seçilerek öğrencilerin her bir kitabı dönüşümlü olarak birer haftada okuması sağlanmakta ve okuma sonrası çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum