Advert
as

"TARİHSEL SÜRECİ İLE FİLİSTİN" KONFERANSI DÜZENLENDİ

HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından Genç’te düzenlenen ve Araştırmacı Yazar Dr. Abdulkadir Turan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Tarihsel süreci ile Filistin” konulu konferans gerçekleştirildi.

 HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından "Tarihsel süreci ile Filistin" konulu konferans düzenlendi.

 Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın selamlama konuşmasını gerçekleştiren HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı İdris Ağırbaş, “Üzerinden gün geçmesin ki daha fazla ölüm, acı ve katliam görmeyelim. Daha da acı olanı, Filistin'de yaşanmakta olan bu zulme karşı yerli siyonist yanlısı kimselerin zalimleri savunması ve bu zulme karşı merhameti zedeleyecek yalan yanlış bilgileri canhıraş bir şekilde yaymalarıdır. Mademki zulmün avaneleri ve destekçileri bir araya gelerek her alanda bu zulmü meşrulaştırmaya çalışmaktadır. Şu halde bu zulme karşı her yerde birliği savunacağız, Müslüman coğrafyalarda hâkim olmuş zulüm ve sömürgeci anlayışa karşı bize birliğimizi hatırlatan Mescid-i Aksa'mız ve Kudüs'ümüz asla önceliğimizden düşmeyecek.” dedi.

 "BU ZULME ALIŞMAYACAĞIZ"

Ağırbaş “Bu uğurda kanımızla, canımızla ve malımızla direneceğiz. Bu zulme alışmayacağız. Söylemi geçmeyen işgalci çeteye yönelik kınama anlayışını kabul etmeyeceğiz. Bizleri, gücünü mazlumların ahı üzerine kurmuş kimselerin himayesine çağıran; mazlumun ve zalimin olduğu yerde sözde itidale çağıran ruhu köleleşmiş acizler, sözde medeni dünyanın siyasetine uymayı bizden beklemesinler. Bu sınır tanımayan hadsiz zulme karşı hâlâ delil ve dayanağı olmayan iddiaları gündeme çağıranlar! Devlet bazlı yapılacak ambargo ve boykotu engellemeye çalışan kan emiciler! Bize sömürüden başka bir şey getirmemiş müttefikliği savunan korkaklar! Hangi yüz ve hakla bize refah ve bolluğun, kardeşliğin ve barışın olduğu bir ülke ve dünyayı vaat edersiniz? Bize nasıl olur da bu zulme karşı kör, sağır ve dilsizliğe davet edersiniz?”  diye belirtti.

 "BİZDEN RAHATSIZ OLMAYA DEVAM EDECEKSİNİZ"

Ağırbaş, “Başımızı kuma gömüp her şeyin güzel olacağını beklememizi istersiniz? Size sesleniyorum ey kınanmaktan korkan sözde barış ve insan haklarının bezirgânları, bizden rahatsız olmaya devam edeceksiniz! Mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz! Mazlum Müslüman coğrafyaların her karesine elimiz uzanacak, göreceksiniz! Sizin sözde akılcı planlarınız, HÜR YÜREKLİ ADAMLARI sınırlandıramaz! Köle olmayacağız, ey özgürlüğü dillerine pelesenk etmiş acizler! Bizler, övülmüş nice azlardan olmaya devam edeceğiz. Hani o nice azlar vardır; Düşmanlarının sayısı, teçhizatları sözde her yeri kuşatan güçleri onları korkutamaz. Rabbimizden niyazımız; Bizleri zalimlerin ve zulme seyirci kalmış kimselerle bizleri beraber kılmamasıdır.” İfadelerine yer verdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Abdulkadir Turan, tarihsel süreç içerisinde Filistin’in önemine değindi.

Turan, "Dönemin süper güçleri olan ülkelere karşı Müslümanlar, sanılanın aksine salt pozitivist ve akılcı bir şekilde imkân değerlendirmesi yapmamış aksine imkânların üzerinde bir mücadele örneği göstermiştir çünkü mümin imkânlara bağlı değildir. Zira o Abdullah’tır, yalnızca Allah’ a kuldur salt tabi şartlara ve katı materyalist akla kul değildir. Bugün ezbere bildiğimiz bazı şeylerin aslında haçlı seferleri ve Moğol istilasına maruz kalmış ve akabinde Kudüs’ün haçlılarca işgal edildiği dönemde, imam gazali Müslümanların birliğini savunmuş ve bu birliği bozan kişi ve etmenlere yönelik gösterdiği mücadeleyi Nureddin Zengi ve Selahaddin Eyyubi’nin devam ettiği gerçeğini göz önünde bulundurmalıyız. O dönem Müslümanların orduları yine az ve çoğunluğu oluşturmamaktadır. Kudüs’ün fethine yönelik yapılan mücadelede maalesef İslam orduları iç ihtilaflardan ötürü arkadan darbe yediği olmuştur. Burada işte Müslümanların birliğinin aslında beraber çalışma ve hareket edebilme ahlakı olduğunu unutmamalıyız. Bunu sağlayan Selahaddin Eyyubi, haçlıları püskürtmüş. Öyle ki 1917 de İngilizler eliyle işgal edilen Kudüs’te batılılarca yapılan sevinç gösterileri yine Selahaddin’e yönelik bir cevap olduğu dile getirilmiştir.” dedi.

"İNSAN OLMAK, ÇARESİZLİĞİ KABUL ETMEME İRADESİNİ GÖSTEREBİLMEKTİR"

“Müslümanlar, Şeyh Ahmet Yasin ile kudretin fiziksel olmadığını tekrar hatırladılar. Taş ve sapan tutan eller tanklara ve roketlere galip geldi böylece. Gün sorunları gündem yapma günü değildir çünkü Müslüman müspet hareket eder ve müspet düşünür. Olumsuzluklara odaklanarak kendimizi çaresizliğe alıştırmayacağız. 1967’ de Martin Selman’ın özelde Filistinliler genel olarak ise bütün Müslümanlar ve dünya halklarına söylediği ve yaptığı çalışma da budur. Oysaki insan olmak, çaresizliği kabul etmeme iradesini gösterebilmektir.” İfadelerine yer verdi.

Program, resim yarışmasında dereceye girenlere hediye takdimi ile devam etti ve dua ile program nihayete erdi.

Yarışmada birinci olan Berranur Kılıç’a hediyesini Abdulkadir Turan verirken, ikinci olan Yusuf Adanır’a hediyesini HÜDA PAR Genel Başkanı Hamdullah Tasalı verdi. Yarışmada üçüncü olan Elif Kalabalık’a ise HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya verdi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum