Advert
as

İŞGALCİ SİYONİSTLERİN GAZZE'DE YAPTIĞI KATLİAMLARA TEPKİ

İŞGALCİ SİYONİSTLERİN GAZZE'DE YAPTIĞI KATLİAMLARA TEPKİ

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Siyonist işgalcilere karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonuna destek amacıyla, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından kitlesel basın açıklaması düzenlendi.

Mescid-i Aksa davası için mücadele veren HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından Siyonist çetelerin vahşet ve zulümlerine karşı "Aksa Tufanı" adıyla başlattıkları operasyona destek açıklamaları devam ediyor.

Bu kapsamda, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı cuma namazı sonrası Ulu Cami önü'nde "Aksa Tufanı" operasyonuna destek amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Nihat Kanat'ın sunumunu yaptığı programda basın açıklamasını HÜDA PAR Bingöl İl Başkan Yardımcısı Recep Butaku okudu.

Butaku şunları söyledi: “Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve ‘Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, bize katından bir veli (koruyucu sahip) gönder, bize katından bir yardım eden yolla' diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz?” (Nisa suresi: 75. ayet)

Siyonist işgal rejiminin, zulüm ve soykırımını telin etmek ve mazlum Filistin halkının yanında olduğumuzu göstermek için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

İslam coğrafyasının bağrına paslı bir hançer gibi saplanan bu rejim, sadece mazlum Filistin halkına değil başta İslam Ümmeti olmak üzere tüm insanlığa savaş açmıştır.

On yıllardan bu yana süregelen bu zulüm ve işgal furyası neticesinde sayısı yüzbinleri aşan kardeşimiz şehit edilmiş, toprakları gasp edilmiş ve milyonlarca Filistinli vatanlarından tehcir edilmiştir.

İşgal çeteleri Gazze'de camileri, okulları, hastaneleri, sivil yerleşim yerlerini bombalamış, hiçbir ölçü, kural ve kaide tanımamıştır. Yapılan bu saldırılar neticesinde 24 Kasım tarihi itibarıyla Gazze'de 6 binden fazla çocuk, 4 bini kadın, 4 bin 532'sinin tamamına yakını silahsız erkeklerden oluşan gönüllü sağlık çalışanı ve gönüllü yardım görevlisi olmak üzere savunmasız 14 bin 532 masum insan şehid edilmiştir. Yine Siyonistlerin saldırılarında yıkılan binaların enkazında veya cenazeleri sokaklarda kalan, 4 bin 700'den fazlası kadın ve çocuk 7 bin insan kayıp durumdadır. Siyonistler Gazze'de 47 günde 205 sağlık çalışanı, 25 sivil savunma görevlisini ve 64 gazeteciyi katlederken, 35 binden fazla savunmasız insanı yaralamıştır. Yaralı insanların yüzde 75'inden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturmuştur.

Siyonistlerin Gazze'ye saldırılarında 35 hastaneden 25'i hizmet dışı kalmış, bunun neticesinde hastanelerde tedavi göremeyen binlerce Filistinli mazlum şehadete erişmiştir. On binlerce hasta ise ilaçsız ve doktorsuz bırakılarak ölüme terkedilmiştir.

Bunca zulüm ve vahşete karşın mücahitlerinden büyük darbe alan ve çok büyük kayıplar veren Siyonistler rehine takasına mecbur kalmıştır. Rehine takası için geçici süreliğine yapılacak olan ateşkes sonrası için siyonist çete elebaşları yeniden katliam ve soykırım yapacaklarına dair açıklamaları dikkate alınarak, ikinci bir vahşet yaşatılmasına müsaade edilmemelidir.

Ey ehli vicdan sahibi olan yetkililer ve dünya kamuoyunun duyarlı liderleri sizlere sesleniyoruz; bu vahşete dur demenin vakti çoktan gelip geçmiştir.

Buradan Müslüman liderler başta olmak üzere tüm dünya liderlerine halklarına ve uluslararası kamuoyuna sesleniyoruz:

1-Bu katliamlar yeni değil. 75 yıldır devam eden vahşet var. Hatta İngilizlerin işgali ile 1917'den beri devam eden bir zulüm düzeni ve uzun vadeli soykırım çalışması var.

2-7 Ekim operasyonu 75 yıllık işgal, katliam, soykırım ve yayılma politikasına karşı verilen kurtuluş hareketi veya mücadelesidir. Bu kalkışma durup dururken olmuş bir mesele değildir. Bu anlamda Filistinlilerin birikmiş öfke ve işgalden kurtuluş arzularının baş aktörü ve temsilcisi HAMAS olmuştur.

3-Türkiye'nin başını çektiği bir yardım koridoru veya deniz filosu yola çıkarılmalıdır. Sadece İslam ülkeleri değil, duyarlı ve vicdan ehli hangi ülke varsa katılımları sağlanmalıdır. Bu filonun güvenliği de alınarak direk Gazze'ye gidilmelidir.

4-İncirlik ve Kürecik başta olmak üzere tüm Amerikan üsleri en azından bu vahşet bitene kadar kapatılmalı, bütün faaliyetleri saldırılar devam ettiği sürece durdurulmalıdır. En kısa sürede de bunların kalıcı olarak kapatılması gündeme alınmalıdır.

5-Havalimanları ve deniz limanları Siyonistlerin her türlü gemi ve uçaklarına kapatılmalıdır. Buradan oraya ticari veya askeri bir mal gidiş veya gelişi durdurulmalı, Gazze'de halkını açlık, susuzluk ve ilaçsızlığa mahkûm eden Siyonistlerin erzaklarının ülkemizden gitmesi ayıbından kurtulmalıdır.

6-Türkiye, işgal devam ettiği sürece Siyonistlerle bütün ilişkilerini askıya almalıdır. Yaptığı bütün anlaşmalarını da feshetmelidir. Daha sonra ise ilişkileri tamamıyla kesip Siyonist işgalci İsrail'i devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir.

7-Türk vatandaşı olan Siyonistlerin işgal edilmiş Filistin topraklarına gidip soykırıma katılmaları engellenmeli, gidenler olursa insanlığa karşı suç işlemekten yargılanmalı, mallarına el konulmalı ve vatandaşlıktan çıkarılmalıdırlar.

 8-Halkımıza çağrımız;

 -Meydanlar boş bırakılmamalıdır.

 -Siyonistlerin ve destekçilerinin mallarına süresiz bir şekilde boykota devam edilmelidir.

 -Tüm esnafımız da bundan sonra Siyonizm'e destek veren firmaların mallarını ne almalı ne de satmalıdır.

-Filistin direnişine maddi desteğe aralıksız devam edilmelidir.

 9-Filistin'e sınırı olan ülkelerin halklarına çağrımız;

Lübnan, Ürdün, Mısır ve Suriye halklarına çağrımızdır. Bu vahşet devam ettiği müddetçe sınıra yığılmaları, orada nöbet tutmaya devam etmeleri, yardım ve destek ulaştırmak için bütün gayret ve yolları denemeleri gereklidir.

10-İşgalci Siyonistlere çağrımız:

Filistin'de işgal ettiğiniz topraklar Filistinlilerindir. Siz nereden gelmiş iseniz geldiğiniz ülkelere geri gidin. Çünkü Filistin toprakları asla size vatan olmayacaktır. Orada asla güvende olmayacaksınız.

11- Gazze'de sağlık hizmetlerinin yeniden başlaması için başta Türkiye olmak üzere tüm duyarlı ülkelere çağrımız:

-Gazze'deki çocukların, kadınların, yaşlıların ve savunmasız insanların feryatları duyulmalı, bu konuda çözüm odaklı çalışmalar derhal başlatılmalıdır. Siyonistlerin işgal ettiği hastanelerden ivedelikle geri çekilmesi sağlanmalıdır.

-Hastanelerde tedavi olmayı bekleyen; bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve savunmasız insanlara tıbbi ve insani yardımların ulaştırılması için acilen insani yardım koridoru açılmalıdır. Hastanelere ve sivil yerleşim yerlerine Siyonist saldırıların durdurulması için gerekli adımlar atılmalıdır.

-Gazze'deki hastanelerin yeniden işlevine kavuşturulması için, elektrik, su, ilaç ve tıbbi cihazlar sağlanmalıdır. Yıkılan hastanelerin inşaatı ve tıbbi alt yapısı yeniden yapılmalıdır.  Çocuklar ve savunmasız insanlar; ilaçsız, gıdasız ve doktorsuz bırakılmamalı ve hastaneler için gerekli olan yakıt ikmali ulaştırılmalıdır.

HÜDA PAR/Peygamber Sevdalıları olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Allah'ın selamı rahmeti ve bereketi hepinizin üzerine olsun.”

Program, HÜDA PAR Bingöl İl Başkan yardımcısı Abdulhakim Ayık'ın okunmasıyla sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum