Advert
as

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle çeşitli etkinlikler yapıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli etkinlikler yapıldı. İlk tören Hükümet Konağı bahçesinde yapıldı. Daha sonraki program ise Belediye Kültür Merkezi’nde devam etti.

Programa Kaymakam Muhammed Çetin, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Çiftçi, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasını yaptı. Çiftçi,” Toplumun geleceğinin harcını yoğuran, gençlere şekil veren, her çeşit meslek erbâbının yetişmesine öncülük eden, bir mum gibi eriyen ve etrafını aydınlatan, bütün bunları yaparken de hep kendinden bir şeyler veren öğretmenlerimizi tekrar hatırladığımız bir gün. Bu güzel günde bu değerli vakitlerinizi bizlere ayırdığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Çok değerli, şerefli ve ideal bir meslek olan öğretmenlik mesleğini icra eden camianın mensubu olarak sizleri saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

İnsanoğlu var olduğu günden beri bulunduğu toplumda onun eğitimi de en az fiziksel varlığı kadar önemli ve değerli kabul edilmiştir. İnsan, içinde doğup büyüdüğü aile ortamında temel bilgileri aldıktan sonra toplumsal yaşamını sürdürme adına daha donanımlı hale gelmesi için bir terbiyeciye, eğiticiye, öğreticiye yani öğretmene ihtiyaç duymuştur.

Kâinatın efendisi sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V); “Ancak ben bir muallim olarak gönderildim” diye buyurarak, tarihin en cahil yaşamını sürdüren ve insanlık onurunu ayaklar altına alan yaşam tarzlarından dolayı cahiliye toplumu olarak anılan bir toplumu; adeta bir gül bahçesine, asr-ı saadete çevirip dünya tarihinde eşine emsaline erişilemez bir öğretmenlik örneği göstermiş, bu cahiliye toplumunu örnek, medeni bir toplum haline getirmiştir.

Tarih boyunca Peygamberlerin varisleri olan öğretmenlerimize, yerine getirdikleri bu şerefli görevleri dolayısıyla hak ettikleri değer verildiği ölçüde, bulundukları toplumların hayatına olumlu yansımış, medeniyetin zirvesine çıkılmıştır. Hocasının atının ayağından sıçrayan çamuru mukaddes bilen bir anlayış, tarihte lâyık olduğu yeri almış, değerini bulmuştur.

İlk emri "OKU" olan yüce kitabımıza iman etmiş, "İlim Çin'de de olsa gidin alın" buyruğunu düstur edinmiş, "Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum" sözüyle öğretmenlerimizi baş üstünde tutmuş olan yüce bir anlayışın mensubuyuz.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için fedakarca hizmet eden tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, ilçemizde eğitim faaliyetlerine maddi ve manevi her türlü destekte bulunan İlçe Kaymakamımız Sayın Muhammed Çetin Beye ve Belediye Başkanımız Sayın Abdulhakim Yıldız Beye şükranlarımı sunuyorum. Son olarak bu programın hazırlanıp sunulmasında emeği geçen Solhan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yenibaşak Yatılı Bölge Ortaokulu çalışanlarımıza ve emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, hepinize saygılar sunarım.”dedi.

Konuşmalardan sonra 2023 yılında emekli olan öğretmenlere plaketleri Kaymakam Muhammed Çetin tarafından takdim edildi.

Aday öğretmenlerin Yemin Töreninin icra edilmesi ve Şehit öğretmenlerin anısına slayt gösterisi sonrası müzik ziyafeti ile program sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum