Advert
as

UMUT KERVANI'NDAN 208 AİLEYE YARDIM

UMUT KERVANI'NDAN 208 AİLEYE YARDIM

Bingöl Umut Kervanı, geçtiğimiz ay 208 aileye 359 bin 633 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2023 yılı Kasım ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, "Kasım ayında; 91 aileye 41 bin 646 TL tutarında gıda yardımı, 10 aileye 72 bin 252 TL değerinde ev eşyası, 82 aileye 62 bin 300 TL nakit (para) yardımı, 10 aileye 7 bin 800 TL tutarında kırmızı et yardımı, 2 aileye 4 bin 300 TL değerinde odun yardımı, 11 aileye 20 bin 635 TL değerinde giyim yardımı, 1 aileye 3 bin TL değerinde çamaşır makinesi yardımı,  1 aileye 2 bin 500 TL değerinde buzdolabı yardımı ve Gazze için 145 bin 200 TL nakdi destek olmak üzere toplamda 208 aileye 359 bin 633 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk" dedi.

"İNSANLARIN YÜZLERİNİN GÜLMESİNE VERSİLE OLALIM"

İnsanlara faydalı olmanın toplumsal huzuru beraberinde getirdiğine vurgu yapan ve ihtiyaç sahiplerinin titizlikle tespit edildiğini kaydeden Gönül "Gel mazlum ve muhtaçlara bir merhametli elide sen ol; paylaşmak, gücü yetmeyene yardım etmek, yetim ve yoksullara ihsanda bulunmak, toplumsal huzur ve güvenin meydana gelmesi için, insanlara faydalı olmak, tüm olumsuzluklardan kaçınmak, İslam’ın özünde yer alan ana düsturlardır. Peygamber Efendimiz(sav), "İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır" buyurmuştur. (Riyazüssalihin.) İnsanlara faydalı olmak, Allah’ın rızasını, peygamberimizin sevgisini kazandırır. Toplumu meydana getiren bireylerin saygı ve sevgisini celp ettirir. Mağdur ve mazlumların yüzlerinin gülmesine vesile olur. Toplumda huzur ve mutluluğu meydana getirir. Bireylerin yarınlara güvenle bakmasına zemin hazırlar. Elbette ki, buradaki ölçü, Allah’ın rızası ve peygamberimizin sevgisi olacaktır. Böyle olmadığı zaman, arzu edilen neticeye ulaşılamaz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak Kasım ayı içerisinde yaptığımız faaliyetler kapsamında tespit ettiğimiz ailelerimize gıda ve nakit olmak üzere yardımda bulunduk. Malum kış mevsimi de geldi. Bununla beraber ihtiyaçlar farklılık kazandı. Ekonomik sıkıntı ve içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte Bingöl Umut Kervanı olarak her zaman sahada muhtaç aileler için mücadelemizi verip, onlara yardımcı olmaya çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bingöl’deki ailelerimize ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırdık" dedi.

"YARDIMLAŞMA İLE SORUNLARIMIZIN ÜSTESİNDEN GELEBİLİRİZ"

Darlıkta ve bollukta infak etmenin büyük bir erdem olduğunu kaydeden Gönül, "Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak; ayni ve nakdi yardımlarımızı sürdürmekle beraber, şu an zulüm altında olan mazlum ve mağdur Filistin halkı için elimizden geldikçe duyurularımızı yapmaya ve yapılacak olan bağışları Umut Kervanı Vakfı aracılığıyla Gazze’ye ulaştırmaya devam ediyoruz. Cenabı Allah mazlum Filistin halkına da yardım eylesin bizleri de bu yardımlara sebep kılsın inşallah. Havaların soğumasıyla beraber ihtiyaçlar farklılık arz etmekte olup yakacak odun ve kömür bağışları için siz değerli halkımıza çağrılarımızı yenileyerek yardımlarınızı talep ediyoruz. Umut Kervanı olarak elimizden geldikçe faaliyetlerimizi sürdürüyor ihtiyaç sahibi insanların umudu olmaya devam ediyoruz. Bu konuda hayırsever tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Yüce Allah, Kur’an-ı Kerim’de, "O takva sahipleri, bollukta ve darlıkta Allah için harcarlar, öfkelerini yutarlar. İnsanları affederler. Allah iyilik edenleri sever" buyurmuştur. (Al-i İmran,134.) İnsanların tek başlarına üstesinden gelemeyecekleri sorunları ancak yardımlaşarak üstesinden gelebiliriz. Toplumda sosyal dayanışmayı ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmeye ihtiyacımız vardır. Bizde samimi bir niyetle sahada çalışarak ihtiyaç sahiplerini tespit ediyoruz. Yoksul olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük düzeyde dahi sürdürmekte güçlük çeken kişi ve ailelere karşılıksız olarak sağlanan ayni ve nakdi yardımlarımıza devam ediyoruz. Bundan sonra da elimizden geldikçe bizlere başvuran ve tespit ettiğimiz fakir ve muhtaç ailelere yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun, teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Gönül, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: "İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70 Adres; Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 Bingöl "

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum