Advert
as

BİNGÖL'DE AKSA TUFANI'NA DESTEK MİTİNGİ

BİNGÖL'DE AKSA TUFANI'NA DESTEK MİTİNGİ

Bingöl'de HÜDA PAR İl Başkanlığında düzenlenen Aksa Tufanına Destek Mitinginde konuşan Hamas yetkililerinden Ebu Macid;”Mescid-i Aksa'yı hürriyetine kavuşturacağız. Bunun mehri kanımız olacak, çocuklarımız olacak bu yolda hepsini şehit olarak vereceğiz ama sağ elimizde Kur'an ve sol elimizde silah olacak şekilde Filistin'i özgürleştireceğiz.”

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik ağır bombardımanla dünyanın gözü önünde soykırım gerçekleştirmeye devam ederken Filistinli Müslümanlara destek vermek maksadıyla dünyanın hemen her yerinde Siyonist vahşete karşı gösterilen tepkiler, Bingöl'den de yoğun şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Aksa Tufanına Destek Mitingi, yoğun katılımla gerçekleşti. Konuşmaların yapılıp tekbirlerin getirildiği mitingde, dualar da edildi.

GÖKTAŞ; “HAMASIN YOKSA BİLİN Kİ, FİLİSTİN'İ SATIYORLAR”

Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmed Göktaş, Filistin davasının HAMAS olmadan çözülemeyeceğinin altını çizdi.

Filistin için kurulan masada Hamas'ın olmaması Filistin'in satıldığı anlamına geldiğini vurgulayan Göktaş; “Hamas'ın olmadığı bir yerde Hamas'ın olmadığı bir masa kuruluyorsa bilin orada Filistin'i satıyorlar. İyi bilin ki orada şeytani bir pazarlık var” ifadelerini kullandı.

MİLLETVEKİLİ DİNÇ; “ARTIK YENİ DÜZEN GEREKİYOR”

Mitingde konuşan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Filistin'de yaşanan katliama duyarsız kalınmanın haysiyetsizlik olduğunun altını çizdi. Filistin'de 7 Ekim sonra meydana gelenlerin yeni bir dünya düzenini oluşturduğunu hatırlattı.

Siyonistlerin saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden sonra yeni bir dünya düzeninin gerektiğinin altını çizen Dinç; “Bugün Filistinli mücahitler 'ya zafer ya şehadet’  diyerek Siyonistlerin putlarını yerle yeksan ettiler. Uluslararası hukukmuş, Birleşmiş Milletler imiş, insan haklarıymış, çocuk haklarıymış, kadın haklarıymış tüm sahtekârların maskelerini bugün düşürdüler. Kıymetli kardeşlerim, artık biz İsrail yerine işgalci İsrail diyoruz. Ya bugünden sonra artık 7 Ekim'den sonra yeni bir dünya düzeni gerekiyor. Artık Birlemişmiş Milletlere güven yok, artık uluslararası hukuka güven yok. Artık yeni düzen gerekiyor. Filistin'deki mücahitler tüm sahtekârların maskesini düşürdü. Artık bugünden sonra işgalci İsrail dediğimiz gibi sahtekâr ABD, İngiltere, Fransa, Almanya diyeceğiz. Çünkü bütün sahtekârları Filistinli mücahitler tüm çıplaklığıyla ortaya koydu kardeşlerim. Kıymetli kardeşlerim, artık yeni bir sürece giriyoruz. Kudüs'teki mücahitler yeni bir süreç bizim için başlattı. Bugün işgalci İsrail arkasına en güçlü devletler almış ve en güçlü küresel medya da onun elinde. Ancak bu güçlü devletlerin hakları Filistin'in yanındadır. Artık bugünden sonra Filistin'in haklı mücadelesi, haklı mücadele güneşi batıda da doğmuştur” diye konuştu.

EBU MACİD; “YA FİLİSTİN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ YA DA ŞEHİT OLACAĞIZ”

Mitinge katılan Hamas yetkililerinden Macid Ebu Hasan, Kassam mücahitlerinin Gazze'de İslam ümmetinin geleceği için savaştığına dikkat çekti.

“Biz, Filistin'de ya toprak üstünde hür yaşayacağız ya da toprak altına şehit olarak gireceğiz” diyen Ebu Macid; “Aksa Tufanı'nın sebeplerinden bir tanesi şudur, bütün dünyaya şunu söylemek içindir; Biz topraklarımızdan vazgeçmeyeceğiz ve topraklarımızda zilletle yaşamayacağız. Yine Aksa Tufanı'nın sebeplerinden bir tanesi şudur: biz dünyaya şunu ilan etmek istiyoruz; biz ya Filistin toprakları üzerinde hürler olarak yaşayacak veya Filistin toprakları altında şehitlerden olacağız. Aksa Tufanı'nın sebeplerinden biri de şunu Müslümanlara ve gayri Müslimlere duyurmak içindir. Bizler Mescid-i Aksa'nın yıkılmasına izin vermeyeceğiz. Onların Siyonistlerin kiliselerinin Mescid-i Aksa'nın üzerinde inşa edilmesine izin vermeyeceğiz. Düşmanlarımız şunu yapmaktadırlar. Kendilerine göre öyle bir plan edinmişler. Filistin'de Mescid-i Aksa'yı yakıp kendi kiliselerini inşa etmek istiyorlar. Bizim Gazze'de şehitlerimiz şunu söylüyorlar. Bizler şehit düşmeliyiz ki Mescidi Aksa hür olsun; üzerinde izzetle şerefle yaşayalım. Aksa Tufanı'nın sebeplerinden biri de şudur: İsrail işgalci Siyonistlerinin zindanında olan yaklaşık 5 bin kardeşimiz ve bacılarımıza inşallah sizin hürriyetiniz geliyor ve yakındır demek içindir. Yine Aksa Tufanı'nın sebeplerinde biri o kişiler ki o devletler ki hani Siyonistlerle normalleşmeye gidiyorlardı ya onlara şunu söylüyor sizin bu necis ve pis olan normalleşmenizi bitirecektir” dedi.

"BİZLER SAĞ ELİMİZDE KUR'AN VE SOL ELİMİZDE SİLAH OLACAK ŞEKİLDE FİLİSTİN'İ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"

Ebu Macid konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler, 7 Ekim sabahı onlara havadan, karadan ve denizden saldırdık onlara, 'ey Siyonistler sizin Filistin toprakları üzerinde yeriniz yoktur.' mesajını verdik. 7 Ekim'deki Siyonistlere operasyon düzenleyen mücahitlerin sayısı Bin 200 kişiydi. Bunların 100'ü Kur'an hafızıydı. Bizler onlara şunu söylemek istedik. Bizler sağ elimizde Kur'an ve sol elimizde silah olacak şekilde Filistin'i özgürleştireceğiz. 7 Ekim'in sabahında sizin kardeşleriniz, sizin çocuklarınız, sizin torunlarınız İsrail'e öyle bir darbe vurdu ki, onların yenilmez dediği tugayı paramparça etti. Yaklaşık 2 saat içerisinde o yenilmez tugaydan 1400 askeri gebertti. 7 Ekim'in sabahında mücahitler yaklaşık 250 Siyonist askeri esir aldı. Bunların 4 tanesi komutan 1 tanesi ise Siyonist generaldir."

“İSLAM DİNİ VE MESCİD-İ AKSA'NIN ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN HER TÜRLÜ BEDEL AZDIR”

Kassam Mücahitlerin Mescid-i Aksa'nın hürriyeti için savaştıklarına dikkat çeken Ebu Macid; “İzzettin El Kassam Mücahitleri, şu sözü verdiler: Bizler Mescid-i Aksa'yı hürriyetine kavuşturacağız. Bunun mehri kanımız olacak, çocuklarımız olacak, kızlarımız, hanımlarımız olacak bu yolda hepsini şehit olarak vereceğiz. Biz buna inanıyoruz ki; büyük bedeller ödeyeceğiz, fakat İslam dini ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için her türlü bedel azdır. Gazze'de çok az sayıdaki mücahitler, şu anda dünyaya karşı ve uluslararası güçlere karşı savaşıyor. Bizler, ayette olduğu gibi 'nice az topluluklar, nice çok topluluğu yenmiştir' diyoruz. Gazze'de şu an Bedir Savaşı ve Ahzab Savaşı yaşıyoruz. Nasıl Allah sahabe savaşlarda sahabenin yanındaysa bizlerde şu an Gazze'deki kardeşlerimiz ile beraberdir." ifadelerini kullandı.

 ALPAYA; “HAMAS'IN ONAYLAMADIĞI HİÇBİR KARAR VE TEKLİF KABUL EDİLMEMELİDİR”

Programda selama konuşması yapan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya ise şunları söyledi: “Değerli kardeşlerim! İslam Ülkelerinin Hükümet ve Yöneticilerine şu çağrıda bulunuyoruz; Nehirden Denize kadar Filistin'dir. Filistin toprakları üzerinde adı İsrail olan bir yer yoktur ve böyle bir durumu asla kabul etmiyoruz. Filistin Halkının tek meşru temsilcisi Hamas ve Siyonist terör örgütü İsrail'e karşı cihad eden Direniş Hareketleridir. Filistin'in geleceğine dair yapılacak her görüşme için muhatap bu Direniş hareketleridir. HAMAS ve Direniş Hareketlerinin onaylamadığı hiçbir karar ve teklif kabul edilmemelidir.”

“Değerli Kardeşlerim; Siyonist terör örgütü İsraillin mallarına boykota devam edelim. Boykotu küçümsemeyelim. Değerli Alimlerimizin hepsi de boykotun önemine ve gerekliliğine dikkat çekerek Siyonist terör örgütü İsrail'in mallarını almanın ve tüketmenin caiz olmadığına dair önemli açıklamalarda bulundular. Alimlerimizin çağsına kulak verelim.”

Yoğun katılımın olduğu mitingde Siyonizm aleyhine sloganlar atılarak Filistin halkına yapılan insanlık dışı saldırılar kınandı. Miting, zulme uğrayan Filistin'deki Müslümanlar için yapılan toplu dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum