Advert
as

BİNGÖL’DE "MEVLANA'YI ANMA VE ŞEB-İ ARUS" PROGRAMI

BİNGÖL’DE

Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi anma etkinlikleri kapsamında Bingöl Mevlana Kız Anadolu Lisesi tarafından "Mevlana'yı Anma ve Şeb-i Arus" programı düzenlendi.

Fikirleriyle insanlığa ışık tutan Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslata erişinin 750. yıl dönümünde anıldı. Bingöl Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen programa Vali Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, kurum müdürleri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen anma programında İstiklal Marşının okunmasının ardından Mevlana Kız Anadolu Lisesi Müdürü Bahattin Alın açılış konuşmasını yaptı.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Yeryüzündeki tüm mazlumları kasıp kavuran savaşların, yıkımların gök kubbeyi titrettiği şu dönemde, kutlu çağrısı sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı nesiller boyu etkilemiş ve halen etkilemeye devam eden büyük bilge Mevlâna Celaleddin Rumi’yi vuslatının 750. Yılı vesilesiyle rahmetle anıyorum.” dedi.

Program “Mevlânâ’da İnsan” konulu öğrenci sunumları ile devam etti. Son olarak, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen ‘Adıyla Yaşayan Okullar Projesi’ kapsamında Vuslat Vakti adlı oratoryo programı düzenlendi.

Anma programı, tasavvuf musikisi dinletisi sonrasında Vali Ahmet Hamdi Usta'nın okula plaket takdimi ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum