Advert
as

VALİ USTA, HALK OYUNLARI ŞAMPİYONLARINI KABUL ETTİ

VALİ USTA, HALK OYUNLARI ŞAMPİYONLARINI KABUL ETTİ

Vali Ahmet Hamdi Usta, Halk Oyunları Şampiyonasında Türkiye 1.'si olan Bingöl Bermekiler Spor Kulübü folklor ekibi oyuncularını, antrenörlerini ve yöneticilerini kabul etti.

6-10 Aralık 2023 tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Halk Oyunları Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Yıldızlar/Gençler Halk Oyunları Türkiye Şampiyonasına katılan Bermekiler Spor Kulübü folklor ekibi, klasmanında Türkiye birincisi oldu. Denizli’de düzenlenen ve Türkiye’nin her bölgesinden katılımın sağlandığı yarışmada şampiyonluk kupasını kazanarak Bingöl’e büyük bir gurur yaşatan Bingöl Bermekiler Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi, kazandıkları kupayı Vali Usta’ya takdim etti.

 “FOLKLOR KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAKTAN ONUR DUYUYORUZ”

Dernek Başkanı Yunus Yavuz, kabullerinden ve desteklerinden dolayı Vali Usta'ya teşekkür etti. Bingöl'ü Türkiye düzeyinde temsil etmekten gurur duyduklarını ifade eden Yavuz, “Amacımız, Bingöl'ün kültür dünyasında apayrı ve özgün bir yeri olan halk oyunlarını yeni kuşaklara aktarmak ve bu değerli mirası daha da zenginleştirerek yarınlara taşımaktır. Bu kapsamda, Bingöl'ümüzün folklor potansiyeline ciddi katkılarda bulunan ve Bingöl'de folklor denilince akla ilk gelen isimlerden Ali Burtaşkıray, Hasan Anşin, Selim Balon, Rıfat Elaltıntaş, Ali Berdibek, Zeki Burtaşkıray, Selahattin Alas, Hikmet Bozkurt, Şevket Boğatekin, Mahmut Anşin ve Kemal Burkay gibi değerli büyüklerimizin bizlere bıraktığı kültürü yaşatmaktan onur duyuyoruz” dedi. 

 “KARTAL OYUNU, SOMUT OLMAYAN KÜLTÜREL MİRAS DEĞERLERİMİZ ARASINDA YERİNİ ALDI”

Bingöl'ün kendine özgü halk oyunları ve oyun türküleri ile son derece zengin bir potansiyeli olduğunu ifade eden Vali Usta, “Bizleri ‘Türkiye Birinciliği’ başarısı ile gururlandıran folklor ekibimizi ve teknik ekibi tebrik ediyorum. Malumunuz Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu olan UNESCO tarafından kültürel mirasın korunması, desteklenmesi amacıyla hazırlanan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesine, Türkiye 2006 yılında taraf oldu. Bu kapsamdaki çalışmaların sonucu olarak halk oyunlarımızdan biri olan 'Kartal' oyunu da somut olmayan kültürel miras değerlerimiz arasında yerini almış bulunuyor. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de el ele vererek farklı programlar, yarışmalar ve projeler üzerinden daha güzel sonuçlar, daha büyük başarılar elde edeceğiz” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum