Advert
as

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ, YEŞİL ALANIN EN FAZLA OLDUĞU İLK 5 ÜNİVERSİTE ARASINDA YER ALDI

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ, YEŞİL ALANIN EN FAZLA OLDUĞU İLK 5 ÜNİVERSİTE ARASINDA YER ALDI

YÖK’ün açıkladığı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporuna göre, 15 bin 113 öğrencisi, 708 akademik personeli ve 643 idari personeli bulunan Bingöl Üniversitesi, yeşil alanı en fazla üniversitelerden biri oldu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı “2023 Yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu”nu açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu, Türkiye’deki 208 üniversiteyi “Eğitim ve Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ile “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” kategorilerinde değerlendirerek, yükseköğretime yaptıkları katkı ve sağladıkları gelişmeye göre “Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu-2023” hazırladı.

YÖKSİS İzleme Kriteri Modülü üzerinden alınan verilere göre yapılan değerlendirme için, bu yıl yeni eklenen veya çıkarılanlarla birlikte 74 farklı gösterge esas alınırken, özellikle eğitim-öğretim kategorisinde üniversitelerde dikkate değer artışlar tespit edildi.

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ EN YEŞİL ÜNİVERSİTELERDEN BİRİ

182 üniversite arazisinin ortalama %35,8'inin yeşil alan olduğu belirtilen raporda, Yeşil alan oranı en yüksek ilk 5 üniversite listesinde Çağ Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi yer aldı.

Uluslararası etkinlik sayısının dağılımına bakıldığında, en çok uluslararası etkinlik düzenleyen ilk 5 üniversite listesinde Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi yer aldı. Üniversitelerin kendilerine ait geçmiş verileri dikkate alınarak hesaplama yapıldığında, Bingöl Üniversitesi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi genel ortalama üzerinde kalarak gelişimini sürdürdü. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum