Advert
as

Solhan’da 20 Kişiye İş Fırsatı

Solhan’da 20 Kişiye İş Fırsatı

Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü, toplum yararına programlar kapsamında Solhan Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 20 kişiye iş fırsatı sunacak.

 

 

İŞKUR Bingöl Müdürlüğü, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında Solhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 20 kişinin işe alınacağını duyurdu. 19 Eylül’de başlayan başvurular, 28 Eylül 2016 tarihinde sona erecek. TYP’den yararlanma süresi, 12 ay içerisinde ayrı ayrı olarak veya bir defada en fazla 9 ay olacak.

 

19 Eylül’den itibaren başvuruları başlayan ve 30 Eylül’de kura çekimleri gerçekleştirilecek olan programın genel şartları ve genel hükümleri şöyle;

 

Başvuru İçin Genel Şartlar

 

1-Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

 

2-18 yaşını tamamlamış (19 yaşından gün almış) olmak,

 

3-Emekli, Malul, Köy Korucusu vb. adlar altında kamudan herhangi bir maaş almamak,

 

4-Açıköğretim hariç Öğrenci olmamak.

 

5-Ayrıca Engelliler, Eski hükümlüler, Kadınlar ve 35 yaş üstü erkekler öncelikli olacaklardır.

 

Programdan Yararlanmak İçin Genel Hükümler

 

1- Katılımcılar için TYP’den yararlanma süresi, on iki ay içerisinde ayrı ayrı olarak veya bir defada en fazla dokuz aydır. Bu sürenin bitiminde katılımcının programla ilişiği kesilir.

 

2- Bir katılımcı aynı kurum veya kuruluşla düzenlenen TYP’den en fazla on sekiz ay yararlanabilir. Bu sürenin bitiminde katılımcının programla ilişiği kesilir. Katılımcıların yukarıda belirtilen tüm şartları taşıması ve programdan yararlanma hükümlerine uyulması zorunludur. Başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamayacaktır. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen yapılabileceği gibi www.iskur.gov.tr sistemi üzerinden de yapılabilecektir.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum