Advert
as

BİNGÖL İHH'DAN FELAKETİN YILDÖNÜMÜNDE TATBİKAT

BİNGÖL İHH'DAN FELAKETİN YILDÖNÜMÜNDE TATBİKAT

Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) Arama Kurtarma ekibi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin yıl dönümünde tatbikat düzenledi.

Geçtiğimiz yıl 06 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, 120 bin kilometrekarelik alanda 11 İl, 124 ilçe, 6 bin 929 köyü etkiledi.

Depremlerde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi de yaralandı. ‘Asrın felaketi' olarak nitelendirilen depremin yıl dönümünde Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsan Yardım Derneği (Bingöl İHH) Arama Kurtarma ekipleri, 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde temel afet bilinci eğitimi verip, deprem tatbikatı yaptı.

Tatbikat sonrası konuşan Bingöl İHH Arama Kurtarma Ekibi Lideri Özhan Gili; “6 Şubat Kahramanmaraş merkezli deprem yıl dönümü münasebetiyle, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel Bey'in katılımı ile 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesinde temel afet bilinci eğitimi verip, deprem tatbikatı yaptık. Eğitimde afetin tanımı, afet öncesi hazırlıklar, afet esnasında yapılması gerekenler ve afet sonrası yapılması gerekenler anlatıldı. Ardından sınıflarda deprem tatbikatı (çök kapan tutun) ve ardından okul tahliyesi ile sonlandırdık. Bizlere bu eğitimi verme konusunda destek olan başta Milli Eğitim Müdürümüze, Okul müdürümüze ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz” dedi.

Bingöl'ün 1. derece deprem bölgesinde olduğunu belirten Gili; “Bu tehlikenin varlığı sebebiyle Temel Afet Bilinci ve Deprem Afet Bilinci eğitimleri sık sık tekrarlanarak özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın bu konularda bilgilendirilmesi devam edecektir” diye konuştu.

Programa; Bingöl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Bingöl İHH Başkanı Muhittin Gili, Bingöl 15 Temmuz Milli İrade İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Nihat Korlaelçi, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum