Advert
as

BİNGÖL İHH’YA 'ÇIĞDA KURTARMA EĞİTİMİ' VERİLDİ

BİNGÖL İHH’YA 'ÇIĞDA KURTARMA EĞİTİMİ' VERİLDİ

Vali Ahmet Hamdi Usta, Hesarek Kayak Merkezi'nde BİNGÖL İHH Arama-Kurtarma Ekibi'ne verilen eğitimi yerinde takip etti.

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Hesarek’te gönüllü kurtarma ekiplerinin uygulamalı çığ eğitimini gözlemleyen Vali Usta, daha sonra kayak merkezinde yürütülen ilave otopark çalışmalarını yerinde inceledi. 

Uzmanlar tarafından Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (BİNGÖL İHH) Arama-Kurtarma Ekibi'ne verilen uygulamalı 'Çığda Arama-Kurtarma Eğitimi'ni yerinde gözlemleyen Vali Usta, eğitime katılanlara başarılar diledi.

Vali Usta, Hesarek Kayak Merkezi ziyareti kapsamında yapımı devam eden otopark çalışmalarını da yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Geçen hafta sonu havanın güzel olmasından dolayı ziyaretçi akınına uğrayan Hesarek Kayak Merkezi'nde başta park yeri olmak üzere trafikte aşırı yoğunluk yaşandığını belirten Vali Usta, "Bu soruna ilişkin Hesarek'teydim. Mevcut 2 park yerine ilaveten bunlardan daha büyük 3. bir park yeri düzenleyerek parklara giriş ve çıkışı farklı yönlerden yapacağız. İnşallah bu haftasonu benzer yoğunlukta benzer sıkıntıları misafirlerimize yaşatmayacağız. Konuklarımızdan Jandarmamızın yapacağı uyarı ve yönlendirmelere uymasını, araçlarını yol kenarlarına değil park alanlarına düzenli bir şekilde bırakmasını bekliyoruz" dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum