Advert
as

“KÜRESEL GAZZE EYLEMİNE DESTEK” YÜRÜYÜŞÜ

“KÜRESEL GAZZE EYLEMİNE DESTEK” YÜRÜYÜŞÜ

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen “Küresel Gazze Eylemine Destek” yürüyüşü ve basın açıklaması programı gerçekleştirildi.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen “Küresel Gazze Eylemi” yürüyüş ve basın açıklaması programı, Bingöl Ulu Cami önünde kalabalığın bir araya gelmesiyle başladı. Ardından çeşitli sloganlar eşliğinde yürüyüşe başlayan kalabalığa çevreden vatandaşlar da eşlik etti. Telekom kavşağına kadar yürüyen ve slogan atan katılımcılar, kavşakta bir araya geldiklerinde ise “Siyonist kuşatmayı Kıran Aksa Tufanına Bin Selam!”, “Çocuk Katili Siyonist İsrail!”, “Kudüs Müslümanlarındır!” ve “Refah Sınır kapısı Açılsın!” pankartlarını açtı.

Sunuculuğunu Özgür-Der Bingöl Şubesi Başkanı Yusuf Boğatekin’in yaptığı program, açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden program, Muhammed Fatih Kartal’ın basın açıklamasını okumasıyla devam etti.

Basın açıklamasını okuyan Kartal,”Aziz Müslümanlar, Kıymeti basın Mensupları! Terör devleti İsrail yıllardır sürdürdüğü sistematik işgal politikasını 7 Ekim’den bu yana şiddetini arttırarak sürdürüyor. ‘İsrail insanlıktan daha ne kadar çıkabilir?’ diye düşündükçe her geçen gün hiçbir vicdanın kabullenemeyeceği yeni acılarla güne uyanıyoruz. Biz akıl sağlığımızı korumak için Gazze’de ki haberlere bakamıyorken oradaki kardeşlerimiz güne bombalarla uyanmaya devam ediyor. Gazze’nin kuzeyinde 400 bin civarında Gazzeli kardeşimiz topraklarını terk etmeyi reddedip işgalci terörist İsrail’in bombardımanı altında açlık, susuzluk ve soğukla mücadele ediyor. Han Yunus bölgesinde işgalci teröristler özellikle hastane çevrelerinde keskin nişancılar ile sivilleri öldürüyor. Gazze’nin güneyine sıkışmış 1.5 milyon insan hayatta kalma mücadelesi veriyor. Güneyin son noktası Mısır sınırında, Refah kentinde bir milyondan fazla insan bir mahalleye sıkışmış durumda ve İsrail bu bölgeyi bombalamaya, sınır bölgesine sığınan sivilleri öldürmeye devam ediyor. Gazze’ye giren su vanaları kapatılıyor. Tarlalar bombalanıyor, hayvanlar dahi öldürülüyor, yüzlerce hastane ve sağlık merkezleri hedef alınıyor. Bütün bu saldırılar yetmiyormuş gibi Gazze’ye insani yardımın girilmesine izin verilmiyor. Filistin’in her gün binlerce tır yardıma ihtiyacı varken günde 3-5 tırın girmesine izin veriliyor. Mısır, Gazze sınırına beton barikatlar kurup jiletli teller ile sınırı güçlendiriyor.

İsrail işbirlikçisi devletlerin ve şirketlerin, soykırıma olan aleni desteği artarak sürüyor. Bir avuç mazlumun karşısında bütün dünya zalimleri tek safta saldırmaya devam ediyor.Biz şimdi bu meydanda Bingöl’den tüm vicdan sahiplerine sesleniyoruz:Filistin ve Gazze halkını yalnız bırakmamak insani, vicdani ve imani bir sorumluluktur. Ayrıca şunu da belirtme isteriz ki mazlumları terk etmenin, dünya ve ahiretteki sonuçları çok ağır olacaktır. İşgalcileri püskürtmek, haksızlıkların ve soykırımın karşısında durmak gayesiyle ümmetin bir araya gelmesi şer’î bir sorumluluktur ve bundan vazgeçilmesi, bu sorumluluğu yerine getirmeyen herkes için çok ciddi sonuçlar doğuracaktır. Nitekim Yüce Allah bu hakikati şöyle açıklamıştır: “...Eğer siz aranızda dost olmazsanız yeryüzünde kargaşa, fitne ve büyük bir bozgunluk çıkacaktır” (Enfal, 73).Evet Siyonist çetenin rahatlıkla yaptığı barbarlığı çok güçlü olduğu için değil, İslam aleminin sessizliğinden güç almaktadır.

Bu sebeple Mazlumlara destek olmak, işgalci siyonistlerin zulmüne ve soykırımlarına her türlü vesile ile direnmek, Gazze’ye en yakın olanlar başta olmak üzere tüm ümmetin asli vazifesidir. Aksi takdirde, bunun vebali bu sorumluluğu yerine getirmeyenlerin boynunda olacak ve fitnenin de etkisiyle büyük bir kargaşanın ortaya çıkması kaçınılmaz hale gelecek, üstelik bu fitne ve kargaşa, sadece Gazze ile sınırlı kalmayıp, Gazze’nin yanında duruş sergilemeyen herkese er ya da geç ulaşacaktır.

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak,  “şehirlerde azgınlık eden ve oralarda pek çok bozgunculuk çıkaran” (Fecr, 11-12), onbinlerce kadın ve çocuğu öldüren, cami, kilise, hastane ve diğer yerleri tahrip eden işgalcilere karşı direnmenin gerekliliğini vurguluyoruz. Bu yüzden, onlara karşı direnmek, şer’i bir sorumluluk, tüm ilahi buyruklarda ve uluslararası kanunlarda öngörülmüş yasal bir görevdir.İslam dünyasındaki liderlere açık çağrımızdır:Siyonist çeteninin gerçekleştirdiği katliamları kınamayı bırakın, bu katliamları durdurmak için gerekli adımları atınız.Sizler, siyonist çeteye karşı askeri müdahaleyi yapamıyorsanız bari siyonist çetenin bombalarından kurtulan masumları ölüme terk etmeyin!Eğer bunu da yapamıyorsanız ki şimdiye kadar yapmadınız, çıkın milletinizin karşısına bu zillet halinizi açık açık söyleyin ki size karşı bir umut beslenmesin.Gazze’de Çocuklar Açlıktan Ölüyor, Yahu Artık Neyi Bekliyorsunuz!57 İslam ülkesi tamamen Mısır ve Gazze toprağında olan Refah sınır kapısından yardımları geçiremiyor! Bu kadar mı acizsiniz! İzzet yurdunun şerefli mücahidleri, sizden askeri müdahaleyi beklemiyor, sizden sadece masum sivillere sahip çıkmanızı talep ediyor. Bizler Mısır’da Rabia meydanında bir günde dört bin insanı öldürme emrini veren caniyi asla unutmayız. Bizler Esma Biltaci’yi ve Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Şehit Muhammed Mursi’yi ve dava arkadaşlarını hayırla yad etmeye devam edeceğiz. Bu hakikate rağmen Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak Gazze için yapılan her türlü girişimi değerli buluyoruz, eğer Gazze’nin selameti için bu katille görüşmek gerekiyorsa acılarımızı yüreğimize gömüp yine de görüşülsün diyoruz.

İktidara açık çağrıda bulunmak istiyoruz;

Gazze meselesinde bir STK gibi hareket etmenizi istemiyoruz, bir devlet gibi davranmanızı bekliyoruz. Refah sınır kapısı açılmadan, yardımlar Gazze’nin her tarafına ulaşmadan ve siyonist çetenin sivillere yönelik saldırıları durmadan yapılacak kınama veya herhangi bir açıklamanın nezdimizde kıymet-i harbiyesi olmayacaktır. İktidardan acilen İsrail’e giden ticari gemilerin durdurulmasını talep ediyoruz.

İsrail ile bütün antlaşmalar askıya alınmalıdır diyoruz. İktidarın, uluslararası arenada daha çok aktif olmasını istiyoruz. Vatandaşlar olarak Gazze’deki çocuklarının açlığa ve ölüme terkedilmesini tahammül edecek gücümüz kalmadı. Gazze’ye muhakkak yardımlar ulaştırılmalıdır. Gerekirse paraşütlerle yardımlar gönderilmelidir. Nitekim bugüne kadar Fransa, Hollanda ve Ürdün birkaç defa bu yöntemle yardımları ulaştırabildi. Evet, Son olarak Türkiye’den beklentinin büyük olduğunu görüyoruz. Türkiye; hükümetiyle ve halkıyla büyük bir sınavdan geçmektedir. Bizler, herhangi bir sınırlama veya koşula bağlı olmaksızın, işgalci düşmanın veya başka bir ülkenin onayını beklenmeye gerek kalmaksızın acilen sınır kapılarının açılmasını talep ediyoruz.”

Program dualar ile sona erdi. 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum