Advert
as

HÜDA PAR’DAN GAZZE İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

HÜDA PAR’DAN GAZZE İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

HÜDA PAR, Gazze’de işlenen soykırım ve katliamları telin etmek ve mazlum Filistin halkına destek için Cuma günü Bingöl Ulu Camii önünde kitlesel basın açıklaması yaptı.

Gazze’de işlenen soykırım ve katliamları telin etmek ve mazlum Filistin halkına destek için Cuma günü HÜDA PAR tarafından kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Burada bir konuşma yapan HÜDA PAR Bingöl Belediye Başkan Adayı Yunus Emiroğlu, Gazze’de işlenen soykırım ve katliama sessiz kalanları sert sözlerle eleştirdi.

GAZZE DÜŞTÜĞÜNDE BİNGÖL, ADANA VE DİYARBAKIR DA DÜŞECEKTİR!

Emiroğlu, “Aziz Kardeşlerim, 4 ayı aşkın bir süredir; gözümüz, kulağımız, kalbimiz Gazze’de. Aslında bu, 4 ay önce 7 Ekim’ de başlayan bir süreç değil. Tam 75 yıldır Filistin coğrafyasında kesintisiz bir işgal, bir katliam, bir soykırım yaşanmaktadır. İlk gün de söyledik şimdi de söylüyoruz, Filistin'deki mücadele Hamas ve İsrail’in arasındaki bir mücadele değildir. Bu mücadele Araplarla, Siyonistlerin arasındaki bir mücadele değildir. Bu mücadele Mescid-i Aksa’nın ve Kur’an’ın ifadesiyle ‘etrafı mübarek kılınmış ‘Kudüs coğrafyasının; kutsiyetini, hürriyetini, özgürlüğünü elde etme mücadelesidir. Bu mücadele Müslümanlarla Siyonistler ve onların arkasındaki küresel emperyal güçler arasındaki bir mücadeledir.” dedi.

Bütün bunlar olurken sözde medeni dünya sessiz. Sadece sessiz değil işlenen bu katliama alenen destek vermekten de geri durmadı. İki milyarı aşkın İslam dünyasından bir tek ses duydunuz mu? ‘Sokaklara indik, dua ettik, boykot çağrısı yaptık ve protesto gösterisi yaptık’ bu mu yani? Bütün mesele bu mu? Bunlar değersiz değil. Elbette, şu bir araya gelmemiz kıymetlidir. Siyonistlerin mallarını boykot etmek kıymetlidir. Ama bunlar yetersiz. Biz konuşmakla zaman geçirirken, onlar katliamlarına devam ettiler ve ediyorlar. Bu meselenin üç kritik boyutu vardır; bu bir iman meselesidir, bu mesele bir güvenlik meselesidir. Gazze düştüğünde Bingöl de düşecek. Adana düşecek, Diyarbakır düşecektir. Buna emin olabilirsiniz. Çünkü Siyonistlerin, ‘arz-ı mev’ud’ diye bir hedefi vardır. Bu bir insanlık meselesidir. Dünya buna sessiz maalesef. Biz fert olarak, Müslüman olarak, İslâmî oluşumlar olarak elbette boş durmayacağız Gazze’yi gündemimizden düşürmememiz lazım. Şimdi bir seçim sürecine girdik. Ama başta da bu süreç başladığında defaatle söyledik; hiçbir şey Gazze’yi bizim gündemimizden düşürmemelidir. Çünkü bu mesele hepimizin meselesidir. Bu gemi battığında hepimiz bundan zarar göreceğiz.

HANGİ SİYASÎ İKBAL SİZİN BUNA İLİŞKİN ADIM ATMANIZI ENGELLİYOR?

Emiroğlu, bu topraklarda bu süreçle beraber yeni bir bağımsızlık mücadelesi ihtiyaç olduğunu belirterek “Türkiye’den büyük bir beklenti var. Dünyanın, İslam dünyasının gözü kulağı Türkiye’de. Bir büyükelçiyi bile gönderemedik. Kendileri gitti. Ticaret adı altında hâlâ bizim ülkemizden, bizim limanlarımızdan oraya malzeme götürülüyor. Şimdi soruyorum; vicdanınız sızlamıyor mu, utanmıyor musunuz? Refah’ta kundaktaki bebekler katledilirken, insanlar açlıktan kırılırken siz ticaretiniz için buradan Müslümanların memleketinden gemilerle işgal altındaki topraklara gıda malzemesi, giyim malzemesi lojistik göndermekten utanmıyor musunuz? Hangi siyasî ikbal sizin buna ilişkin bir adım atmanızı engelliyor. Vallahi Allah’ın hesabı çetindir. Ne diyorlar, bunun bedelleri olur. İsrail’e karşı durursak bunun bedeli olur. Siyasi ilişkilerimiz kesersek bedeli olur. Şöyle yaparsak bedeli olur. Yok ya siz bedelsiz bir şey mi istiyorsunuz? Böyle bedel ödemeden kim kime bir şey vermiş. Bak adamlar nasıl bedel ödüyor. Macron, Biden ve bütün Avrupa ülkelere Tel Aviv’ e gelip Netanyahu’nun yanında fotoğraf vermediler mi, en açık bir şekilde bütün desteklerini ifade edeceklerini söylemediler mi? Niye onlar bunu yaparken biz bedel ödemekten korkuyoruz. Bu mesele bir kez daha gösterdi ki bu topraklarda yeni bir bağımsızlık mücadelesi verilmesi gerekiyor. Eğer bizim ekonomimiz küresel emperyal güçlere bağlıysa, eğer bir adım atacağımız zaman başımıza bir şey geleceğinden korkuyor, elimiz kolumuz bağlandığı için bir şey yapamıyorsak, öyle bağımsızlık teraneleri okumayın.” ifadelerinde bulundu.

DAHA NE ZAMANA KADAR BİR ARAYA GELECEKSİNİZ?

İslam İşbirliği Teşkilatı’na seslenen Emiroğlu, Doğu Türkistan’daki zulme de değindi: “Aziz Müslümanlar, sadece Türkiye değil, İslam dünyasından hâlâ tek bir ses yok. Daha ne zamana kadar bir araya geleceksiniz. Hani sizin İslam İşbirliği Teşkilatınız? Niçin güçlü bir adım atamıyorsunuz? Bu kadar mı bağımlısınız? Sadece Filistin’de değil, Doğu Türkistan’da on yıllardır Çin zulmü altında inim inim inlemektedir. Ben Filistin’ e sahip çıktığım kadar Doğu Türkistan’a kadar sahip çıktım çıkarım. Aziz Müslümanlar, biz boykota devam edeceğiz, Gazze’yi gündemimizden düşürmeyeceğiz, bizi idare edenlere de mutlaka bunu soracağız; ya harekete geçersiniz ya da harekete geçersiniz. Mademki bu millet size yetki verdi, sizi lider seçti. Niçin Müslümanların canı malı kanı akıtılırken sessiz kalırsınız? Hiçbir siyasî ikbal, Filistin’de öldürülen çocuklardan daha değerli değildir. Hepimiz öleceğiz ve hesap vereceğiz. Bütün kardeşlerimize şunu söylüyoruz, Allah için bu dünyadan ibaret görmeyin bu hayatı. Hesabımızı kitabımızı iyi yapalım. Bir tedbir alalım ki, bir sonraki saldırı da daha güçlü duralım. Bakın, dünyanın dört bir tarafından insanlar sokaklara indi ve inmeye devam ediyorlar. Çünkü bu bir insanlık meselesidir aynı zamanda. Çok büyük bir musibetle karşı karşıyayız. Çok büyük bir imtihanla karşı karşıyayız. Eğer ben Müslümanım diyen bir kişi başını akşam yastığa rahat koyabiliyorsa kendinden utanmalıdır.” dedi.

45 GÜNDÜR KANUN TEKLİFİ KOMİSYONDA BEKLİYOR!

Türkiye’de çifte vatandaşlığı bulunan İsraillilere değinen Emiroğlu, haklarında gereken işlemlerin başlatılması gerektiğini belirtti: “Biz vatandaşız, bizim gücümüz belli. Çıkarız konuşuruz, yürüyüş yaparız, boykot yaparız, hükümeti bir şeylere teşvik ederiz. Yılbaşından önce bir kanun teklifi verdik meclise, çifte vatandaşlığı olan Siyonistler de dahil Türkiye vatandaşı olan savaş başladığında buradan Filistin’e gidip kardeşlerimizi katledenlere soruşturma başlatın, işlem yapın, bunları cezalandırın ya da sınır dışı edin. 45 gündür kanun teklifi komisyonda bekliyor. Ben iktidar değilim. Ama ülkeyi yönetenlere şunu söylüyoruz; biz sizin iyiliğinizi istiyoruz, Allah için bu zulme sessiz kalmayın. Bu bedel neyse, bu halk bu bedeli ödemeye hazır. Korkmayın, cesur olun. Şimdi aziz kardeşlerim, belki de diyorsunuz ki hamaset dolu sözler söylüyorsun. ‘Konuşmak kolay’ doğrudur. Ben vatandaşım, bir siyasî partinin yetkilisiyim, burada çok farklı siyasi partilerden kardeşlerimiz var. Bu siyaset üstü bir meseledir. Biz, hepimize bu sorumluluğu hatırlatarak. Yarın ahirette hesabımızı kolaylaştırmak istiyoruz.” dedi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum