Advert
as

Solhan'da İlköğretim Haftası Kutlandı

Solhan'da İlköğretim Haftası Kutlandı

2016 - 2017 eğitim öğretim sezonu açılması nedeniyle Solhan Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda, ilköğretim haftası kutlandı.

 

 

İlçemizde ilköğretim haftası nedeniyle Solhan Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda, tören düzenlendi.

Törene Kaymakam Fatih Okumuş, Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Tunç, İlçe Malmüdürü Vekili Abdulmelik Görünen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş yaptığı açılış konuşmasında, " Sevgili öğrencilerimiz; evinizden sonra değerli vakitlerinizi ayıracağınız ikinci yuvanız olan okullarınız açıldı. Bilgi hazinesi olan yuvanızda siz istemeseniz de saatler, günler, yıllar çabucak gelip geçecektir. Zaman; Yerine konması, geri döndürülmesi, yenilenmesi, depolanması, satın alınması mümkün olmayan bir kaynaktır. Önemli olan saatleri, günleri ve yılları lehinize işletebilmektir.

Okul eğitim ve öğretimin temel merkezi olarak, sizleri aydınlatır, geliştirir, bilgilendirir, ayrıca okul, sosyalleştirmeyi, toplum olarak uyum halinde yaşamayı öğretir.

Eğer başarılı olmak istiyorsanız öğretmenlerinizi çok iyi dinleyin, ödevlerinizi aksatmayın, derslerinize günü gününe çalışın. Okulun size sunduğu tüm imkânlardan faydalanın. Öğretmenlerinizi ve ailenizi üzmeyin. Siz isterseniz okul sizin için bir bilgi hazinesi olur. Bu hazineye ulaşmayı öğrenin.

Milli ve manevi değerlere bağlı kalın onur ve şahsiyetinizi hiçbir şeye değiştirmeyin. İdeolojilerin karanlık dünyasında gezinmeyin. Kendinize yabancılaşmayın. Komplekslere kapılmayın. Yürüdüğünüz yolun yorgunluğunu atmak için Kur’an’la soluklanın namazla rahatlanın. Zikirle ferahlanın dua ile güçlenin. Takva ile dirilin. Kısacası kaleminizle, yüreğinizle, beyninizle, bileğinizle yürüyün.

Saygıdeğer Veliler; Bize emanet ettiğiniz, canınızdan çok sevdiğiniz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmeyi amaç edindik. Yüreğimizdeki sevgiyi, belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.

Devletimizin, bizim ve sizin ortak amacı öğrencilerimizi geleceğe en donanımlı şekilde hazırlayabilmektir. Bu ortak amacı gerçekleştirmede sizlerin görevi öğrencilerinize, okulunuza sahip çıkmak ve desteklemektir. Bu nedenle sürekli okulumuzu, öğretmenlerimizi ziyaret ediniz. Öğrencinizin yalnızca öğretim yönünden değil, eğitim yönünden de gelişmesi için imkânlarınızı sonuna kadar kullanınız. Onlara güveniniz, güven veriniz, başarılı yanlarını ön plana çıkarınız, başarısız olduklarında da asla vazgeçmemelerini söyleyerek umut aşılayınız.

Eğitimin kalitesinin temel belirleyicileri olan siz değerli öğretmenlerimizin, mesleğin gereklerine göre yetişen, sürekli kendini geliştirme isteğinde bulunan, işini ve öğrencisini seven, öğrenciyi merkeze alan, bu yöndeki amaçlarını açıkça belirleyen ve buna ulaşmanın ısrarlı çabası içinde bulunan kişiler olması gerekir.

Öğrencilerimizi aktif ve dinamik yetiştirmek zorundayız. Yöneticilerin ise öğretim konularında güçlü liderlik gösteren, öğrenci ve öğretmenlerden beklentilerini açıkça ortaya koyan ve bunları onlara ulaştıran, öğretim programlarının başarısı için yeni bir yönetim sistemi geliştiren kişiler olması gerekir.

Amacımız bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli bir nesil yetiştirebilmek olmalıdır."dedi.

 

Daha sonra Kaymakam Fatih Okumuş bir konuşma gerçekleştirdi. Okumuş, " Medeniyetlerin kalkınmasında genel itibariyle birçok kitaptan ve birçok filozoftan bahsedilebilir ama temelinde mutlak surette eğitim vardır. Bir bireyi, bir vatandaşı eğitim programına aldıktan sonra iki türlü yetiştirilir. Birincisi toplumsal mutabakatta bir eğitim mevzuatı veriyoruz. Diğer yandan ise geçimini sağlayacak belki ulusların rekabetin düzgün bir yerde konulacak bir ekonomik, teknolojik seviyeyi yakalayabilmek için bir pozitif doğa bilimleri ile yüklüyoruz. Yani kısaca öğrenciyi toplumsal insan ve bilimsel insan olarak yetiştiriyoruz. Eğitim kısmı kanaatimce bilimsel insanı temsil ediyor. Öğretim kısmı ise yine kanaatimce toplumsal insana tekabül ediyor.  Yani insanın her iki yönüne hitap ediyoruz. Eğitim kısmından ilgilenen eğitimciler, öğreticiler ve idareciler görevli arkadaşlar eğer biz analitik şüpheci bir perspektifle, rehber öğretmen perspektifiyle öğrenci yetiştirirsek amacımıza ulaşırız. Basında gazetede çıkan her sene eğitimde reforma ihtiyaç vardır, bunu her seferde dile getiriyorlar. Türkiye’de eğitim ezberci, eğitimle ilgili kim yazıyorsa yazarçizer mutlaka bu konuyu dile getiriyorlar. Eğitimde reform şarttır. Ben kısaca bunu demek istiyorum. Eğitim bizim elimizde olmalıdır. Devletin tabiî ki zorunudur. Devletin sunacağı bir mevzuat, bir prosedür, bir yöntem, bir metot mutlaka olacaktır ve olmalıdır. Öğrenciyle muhatap olan öğretmen, eğer kendi inisiyatifiyle ve kendisinin desteklediği çerçeveyle uyumlu bir şekilde eğitim verebilirse, analitik şüpheci eğitimi bu alanda başarılı olabiliriz.  Devlet, kimseye ezberci bir ifade ile yetiştirin demiyor. Batının kalkınmasındaki temel püf noktası barışçıl bir iç düzen, özgürlükçü bir hukuk, özellikle kaliteli, mesleki eğitime önem veren, şüpheci,  analitik ezberden uzak, oturmuş bir eğitim sistemi ve bu eğitim sisteminin de özellikle yabancı dille desteklendiği olmuş. Uzak doğu Asya ülkelerin kısa sürede yükselmesinde bu etkenler etkili olmuş. Avrupa’da ise özellikle Polonya 1999’dan sonra çok ciddi atılım sağladı. Bu anlamda Türkiye’de özellikle itiraf etmek gerekir ki hükümetler, gelmiş geçmiş hükümetler yabancı dil konusunda yeterince ilerleme yapamamışlar bu ancak sizin gibi öğretmenler vasıtasıyla gelişme gösterir." ifadesini kullandı.

 

Program, Öğretmen Veli Tuğa İlkokulu 3-A sınıfı öğrencilerinden Sinem Burcu Bulut’un “Okul Türküsü” adlı şiiri okuması, 8. Sınıf öğrencilerinden 1. Sınıf öğrencilerine “Okulumuza Hoş Geldiniz” çiçeği sunmaları, 8-A sınıfı öğrencilerinden Abdulhamit Tan’ın konuşması, 7-A sınıfı öğrencilerinden, Nazar Ok’un şiir okuması, 6-A sınıfı öğrencilerinden Erdoğan Kıvanç ve Nazlı Birgin’in  “İlköğretim Haftası” ile ilgili sözlerin okuması, 4-A sınıfı öğrencilerinden Zuhal Yıldız’ın “İlköğretim Haftası” adlı şiirin okuması ile sona erdi.

 

 

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum