Advert
as

BİNGÖL İL MÜFTÜLÜĞÜNE SÜRGEÇ ATANDI

BİNGÖL İL MÜFTÜLÜĞÜNE SÜRGEÇ ATANDI

Cumhurbaşkanlığının müftü atamalarına ilişkin kararıyla Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Bingöl İl Müftülüğüne atandı.

Cumhurbaşkanlığının, müftü atamalarına ilişkin kararı Resmi Gazetede yayınlandı. Cumhurbaşkanı kararıyla Bayburt Müftüsü görevden alınırken, Bayburt ile birlikte 4 şehre yeni müftü ataması yapıldı.

Bingöl Müftüsü Mustafa Topal Kırıkkale İl Müftülüğüne atanırken, Bingöl Müftülüğü görevine ise Balıkesir Müftüsü Celal Sürgeç atandı.

 CELAL SÜRGEÇ KİMDİR?

Bingöl Müftülüğü görevine atanan Celal Sürgeç, 1960 yılında Elazığ’da doğdu. 1978 yılında İmam Hatip Lisesini Elazığ’da bitirdi. 24.07.1978 tarihinde Elazığ’da İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1984 yılında Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesini kazandı. 08.10.1986 tarihinde İstanbul Küçükçekmece’de Kur’an Kursu öğreticiliğine atandı.1986 -1989 yılları arasında İstanbul Beyazıt Camii İmam-Hatibi İsmail BİÇER hocadan özel kıraat dersleri aldı.1994 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında Haseki Eğitim Merkezi Arapça ihtisas kursunu bitirdi ve Elazığ Keban İlçe Vaizliğine atandı.  1998-2003 tarihleri arasında İsveç’te din görevlisi olarak bulundu. Yurtdışı görevini sürdürürken 1998 yılında açılan Müftülük sınavına katılarak Gaziantep Kargamış İlçe Müftülüğüne atandı.2004-2006 yılları arası Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Elazığ Harput Eğitim merkezi Müdürlüğünde Öğretmen olarak görevlendirildi.27.07.2006 tarihinde Elazığ Harput Eğitim Merkezi müdürlüğüne müdür olarak atandı. 7 Aralık 2016 tarih ve 395 no’lu Kararname ile Kahramanmaraş il müftülüğüne, 31429 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3 üncü maddeleri gereğince Balıkesir İl Müftülüğüne atanmış ve 12/04/2021 tarihinde görevine başlamıştır. F.Ü İlahiyat Fakültesi bünyesinde Din Eğitimi alanında" Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Faaliyetleri " konulu Yüksek Lisansını Tamamlayan Celal Sürgeç, Arapça, İngilizce ve İsveççe bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum