Advert
as

YAŞLI VE KİMSESİZLERİN YÜZÜ ‘VEFA PROJESİ’YLE GÜLÜYOR

YAŞLI VE KİMSESİZLERİN YÜZÜ ‘VEFA PROJESİ’YLE GÜLÜYOR

Solhan Kaymakamlığınca yürütülen Vefa Projesi kapsamında ilçedeki yaşlı, bakıma muhtaç, engelli, öksüz ve yetimlerin ihtiyaçları karşılanıyor.

İlçede evde bakım hizmetini sunan 10 personel, ayda 208 hanede yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşın evini temizliyor, yemeklerini ve bakımlarını yapıyor.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdür Vekili Mehmet Metin Dumlu,”Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığının teklifi ve Sayın Cumhurbaşkanımızın olurları ile VEFA (Yaşlı Evde Bakım) projesi ulusal program haline gelmiştir. Kaymakamımız Sayın Muhammed Çetin’in talimatları ile ilçemiz Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü gerekli çalışmaları yapmış 15.08.2022 tarihi itibari ile VEFA Projesi hayata geçilmiştir. Proje kapsamında İlçemizde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca tespit edilen yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliği ve kişisel bakımlarına ilişkin temel ve zaruri ihtiyaçları giderilmektedir.

Bu proje ile yaşlı, engelli ve dezavantajlı gruplara, Devletimizin şefkat elini, sıcak yüzünü göstermek ve yalnız olmadıklarını hissettirmek bir nebze de olsa daha huzurlu ve daha sağlıklı bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamaktır.”dedi.

Vakıf Müdür Vekili Dumlu, günde 8 ( sekiz) ev olmak üzere ayda 208 haneye hizmet verdiklerini, projenin tüm hızıyla devam ettiğini dile getirdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum