Advert
as

"ZAMAN, İŞGAL ÇETESİNİ MÜBAREK TOPRAKLARDAN SÖKÜP ATMA ZAMANIDIR"

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaşattığı soykırım ve vahşeti telin etmek ve tepkilerini göstermek için HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanlığı, kitlesel basın açıklaması yaptı.

Bingöl merkez Ulu Camii önünde düzenlenen basın açıklamasında, HAMAS'ın taleplerinin dikkate alındığı koşulsuz ateşkes, mazlum Gazze ve Filistin halkının desteklenmesi için tüm imkânların seferber edilmesi, dünyanın her tarafında siyonist çıkar ve unsurların ekonomik olarak boykot edilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Basın açıklamasını HÜDA PAR Bingöl Merkez İlçe Başkanı Hatip Üçgül okudu.

"SABIR VE SEBATLA DİRENİŞ VE MÜCADELE SAFINDA YER ALMAK ZORUNDAYIZ"

Müslümanların zillet içerisinde bulunmasının; siyonist işgalin daha da kökleşmesine ve telafisi zor neticelere sebebiyet vereceğine dikkat çeken Üçgül, "Tarihin her döneminde azgınlık sapkınlık ve zulümde ileri gitmiş kişiler, topluluklar olmuştur. Ancak bu zalimlerin zulmü devamlı olmamış, zalimler bu dünyada da yaptıklarına karşılık hak ettikleri cezayı almışlardır. Yeter ki zulme karşı direnenler zorluklar karşısında yılgınlığa, umutsuzluğa düşmeden sabr-u sebat göstersinler. Aksa ve Kudüs davasını omuzlayan Gazzeli, Filistinli kardeşlerimiz, tarihte eşine az rastlanır bir sabır ve kahramanlıkla siyonist zulme ve barbarlığa karşı direniş ve mücadelelerini sürdürmektedirler. Beşinci ayını doldurmak üzere olan bu kutlu direnişin devamı ve başarısı elbette ki sadece Filistinli kardeşlerimizin sorumluluğunda değildir. Aksa ve Kudüs davası tüm Müslümanların davasıdır. Dünyanın gözü önünde pervasızca icra edilen soykırım ve katliama karşı durmak İslami bir vecibe olduğu kadar vicdan sahibi her insan için de insani ve ahlaki bir sorumluluktur. Bu sorumluluk bilinciyle siyonist vahşetin sonlandırılması, mazlum Gazze ve Filistin halkının desteklenmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmek, her daim sabır ve sebatla direniş ve mücadele safında yer almak zorundayız. Zaman, yekvücut halinde siyonistlere ve destekçileri olan küresel istikbara karşı durma, habis işgal çetesini mübarek topraklardan söküp atma zamanıdır." dedi.

"KÜRESEL ÇAPTA DEVAM EDEN BOYKOTLAR ISRARLA PLANLI ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLMELİ"

Boykotların planlı bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini söyleyen Üçgül," Her Müslüman fert, her İslami yapı ve topluluk, her İslam ülkesi ümmet bilinciyle mücadeleyi öncelemelidir. Aksa ve Kudüs davasının cephe hattı olan Gazze ve Filistin, gündemimizde ilk sırada yer almalıdır. Yerel seçimle ilgili ve siyasi, gündelik konularla ilgili diğer gündemler Gazze, Filistin, Kudüs duyarlılığımızı gölgelememelidir. Küresel çapta devam eden boykotlar ısrarla planlı şekilde sürdürülmeli, dünyanın her tarafında siyonist çıkar ve unsurlar hedef alınmalıdır. Her gün onlarca çocuğun, sivilin açlıktan şehit olduğu, insani yardıma ulaşmak için toplananların topluca katledildiği, gıda ve su yardımının bile engellendiği Gazze'ye temel ihtiyaç malzemelerinin ulaştırılması en öncelikli mesele haline gelmiştir. Karadan, denizden, havadan tüm imkânlar kullanılarak Gazze'deki muhasaraya son verilmelidir. Bunun için ulusal, uluslararası organizasyon ve faaliyetler arttırılmalı ve gündem oluşturulmalıdır. Refah Sınır Kapısı'nın açılması için de Mısır'a baskı yapılmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Üçgül, basın açıklamasını şöyle sürdürdü: "24 Şubat'ta İstanbul'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı Enformasyon Bakanları toplantısında Filistin'de işgal güçleri tarafından gazetecilere yapılan saldırılar ve siyonistlerin dünya kamuoyuna yönelik dezenformasyon faaliyetleri ele alındı. Toplantının nihai bildirisinde koşulsuz ateşkes çağrısı yapılarak siyonistlerin vahşet ve soykırımı örtbas etmek amacıyla yanlış ve yanıltıcı bilgi ve sahte haberler yayması kınandı. Siyonistlerin gazetecileri hedefleyen kasıtlı saldırılarda 130'dan fazla gazetecinin öldürüldüğü belirtilerek uluslararası topluma acil soruşturma açma çağrısı yapıldı. Elbette ki Gazze ve Filistin için atılacak her adım anlamlı ve değerlidir. Ancak kınama, çağrı ve temennilerin siyonistleri durdurmadığı, katliam ve soykırımın tüm dünyanın gözü önünde pervasızca yapıldığı dikkate alındığında İslam ülkelerinin temsil makamındaki kuruluş ve yapıların devletlerin fiili, somut adımlar atması gerektiği izahtan varestedir. Bu çerçevede söz konusu toplantıda da değinilen, kurulacak medya gözlemevi ve dijital medya platformları kurulması kararı acilen hayata geçirilmelidir. Böylece siyonist işgalcilerin işlediği tüm suçlar tespit edilip belgelenerek dünyaya duyurulmalı ve siyonistlerin dezenformasyonu da önlenmelidir."

"DİPLOMASİ VE KÜRESEL KAMUOYU HAREKETE GEÇİRİLMELİDİR"

Son olarak Gazellilerin güvenli şekilde evlerine dönüşünün sağlanması için her platformda etkili girişimlerde bulunularak çaba sarf edilmesi gerektiğinin altını çizen Üçgül, "Yetersiz ve eksik de olsa 11 Kasım 2023'te Riyad'da yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Ortak Zirvesinde alınan kararların uygulanması ve takibi için gerekli mekanizmalar oluşturularak somut adımlar atılmalıdır. Bu amaçla periyodik toplantı ve çalıştaylar düzenlenerek ortak çalışmalar çeşitlendirilerek somutlaştırılmalıdır. Uluslararası Adalet Divanının 26 Ocak'ta aldığı ihtiyati tedbir kararları siyonist çete tarafından dikkate bile alınmamıştır. Karardan sonra katliam devam etmiş, insani yardımın temini yerine zorbaca engellemelerle Gazzeliler açlığa ve kıtlığa mahkûm edilmiştir. Uluslararası hukuku ve mahkeme kararını hiçe sayan siyonistlere karşı diplomasi ve küresel kamuoyu harekete geçirilmelidir. Yapılacak ateşkes görüşmelerinde HAMAS'ın taleplerinin dikkate alınarak koşulsuz ateşkes, ambargonun kaldırılması, Gazze'nin imarı, hukuksuz şekilde hapsedilen tutukluların salıverilmesi ve Gazellilerin güvenli şekilde evlerine dönüşünün sağlanması için her platformda etkili girişimlerde bulunularak çaba sarf edilmelidir. Tarih, inanç azim ve sabırla birlik halinde mücadele edip direnenlerin zafer örnekleriyle doludur. Yüce Rabbimiz de inanç ve sabırla kendi yolunda direnenlere zafer vadetmektedir." ifadelerine yer verdi.

Program yapılan dua ile sona erdi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum