Advert
as

UMUT KERVANI’NDAN 239 AİLEYE YARDIM

UMUT KERVANI’NDAN 239 AİLEYE YARDIM

Bingöl Umut Kervanı Derneği, 239 aileye 170 bin 254 TL değerinde ayni ve nakdi yardımın yanı da Filistin’e de 742 bin TL nakdi yardımda bulundu.

Bingöl Umut Kervanı Derneği tarafından 2024 yılı Şubat ayına ait faaliyet raporunu açıklandı. Yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, “Şubat ayında; 142 aileye 89 bin 419 TL değerinde gıda yardımı, 58 aileye 37 bin 50 TL değerinde kırımızı et yardımı, 21 aileye 28 bin 50 TL değerinde nakit (para) yardımı, 18 aileye 18 bin 735 TL değerinde giyim yardımı, ayrıca Filistinli kardeşlerimiz için 742 bin TL nakdi para yardımı olmak üzere toplamda 912 bin 254 TL ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

İNSAN TEK BAŞINA YAŞAYAMAZ

Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımların, Müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde bulunmalarında en büyük etken olduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Yardımlaşma, zengin ile fakir, tok ile aç arasındaki uçurumu ortadan kaldırır sevgi ve saygı bağı kurar. Yardımlaşmanın yaygın olduğu toplumlarda dostluk duyguları güçlü olur. Fakirlik ve bununla gelen dilencilik ortadan kalkar. Mutlu toplum; bireyleri sağlıklı olan toplumlardır. Farklı hastalıklardan dolayı vücudundaki bazı organları çalışmayan insanlar normal hayat süremeyebilirler. Bazen başkalarının yardımına ihtiyaç duyarlar. İnsan tek başına yaşayamadığı gibi ihtiyaçlarını da kendi başına karşılayamaz. Dolayısıyla toplumdaki kişilerin birbirleriyle yardımlaşmaları ve dayanışma içerisinde olmaları gerekir” dedi.

YARDIMLAŞMA İLE TOPLUMSAL UYUM MEYDANA GELİR

Toplumdaki uyumun artması için yardımlaşmanın önemine değinen Yıldırım, “İhtiyacı olan insanlara maddi veya manevi yardımında bulunmamız, iyi ve kötü günlerini paylaşmamız toplumdaki uyumu arttırır. Toplumun gücünün artmasıyla birlikte üzerimize düşen görevimizi de yapmış oluruz. Bu bağlamda bizlerde Bingöl'ümüzde maddi ve manevi sıkıntıların ortan kalkması için yardım faaliyetlerimize ara vermeden devam etmekteyiz” diye konuştu.

KUMANYA BEDELİ 750 TL

Kumanya bedelinin 750 TL olduğunu kaydeden Yıldırım, “Malum ramazan ayı gelmekte zekat ve fitrelerinizi bağış olarak kabul ediyoruz. Ayrıca elimizden geldikçe Mazlum Filistin halkına Umut ellerimizi uzatmaya devam etmeye çalışıyoruz. Bingöl Umut Kervanı olarak 7 Ekim 2023 tarihinden beri Filistin'de yaşanan bu olaylara duyarsız kalmadık. Tüm hayırsever kardeşlerimiz ile beraber elimizden geleni yapmaya gayret ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Son olarak Rabbimiz bizleri mübarek Ramazan ayına kavuştursun ve hayırlarınızı dergahı izzetinde kabul etsin. Siz hayırsever kardeşlerimizin dua ve desteklerini bekliyoruz. Çalışmalarda emeği geçen hayırseverler başta olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

 

BİZE ULAŞIN

Yıldırım, son olarak kendilerine ulaşmak isteyen hayırseverler için iletişim bilgilerini şu şekilde paylaştı: “İrtibat Telefon: 0545 221 87 48 / 0426 214 69 70 Yeşilyurt Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi İş gören Otomotiv Apt. B/Blok No:22/14 BİNGÖL”

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum