Advert
as

‘TEKNOLOJİ BAĞIMLILIK’ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

‘TEKNOLOJİ BAĞIMLILIK’ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Bingöl Yeşilay Danışmanlık Merkezi, Solhan’da öğrenim gören 11. sınıflara yönelik ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konusunda bilgilendirme semineri düzenledi.

Bingöl Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından ilçedeki okullarında öğrenim görmekte olan 11. sınıflara yönelik 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası kapsamında ‘Teknoloji Bağımlılığı’ konusunda Solhan Kültür Merkezinde bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerde, Teknoloji bağımlılığının tanımı yapılarak; “Teknoloji ve internetin bilinçli olmayan, kontrolsüz bir şekilde kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan davranışsal bağımlılıklar; oyun oynama bozukluğu, kumar oynama bozukluğu, sosyal medyanın ve akıllı telefonun aşırı kullanımı gibi bağımlılık yapıcı alt davranışlarla kendini gösteren bağımlılık türü teknoloji bağımlılığı olarak tanımlanır.”denildi.

Ayrıca seminerde; teknoloji bağımlılığı çerçevesinde teknolojinin kullanım türleri, bir davranışsal bağımlılık olarak teknoloji bağımlılığı, teknoloji bağımlılığının olumsuz etkileri, teknoloji bağımlılığı türleri konuları ele alındı.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum