Advert
as

OKULDA DEPREM VE TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI

OKULDA DEPREM VE TAHLİYE TATBİKATI YAPILDI

Deprem Haftası kapsamında afet bilincini artırmak amacıyla Solhan Şehit Ersin Özyurt Anadolu İmam Hatip Lisesinde ''Deprem ve Tahliye Tatbikatı'' yapıldı.

Deprem Haftası kapsamında afet bilincini artırmak, muhtemel afetler öncesi ve sonrasında öğrencilerin hareket tarzlarını geliştirmek amacıyla, Solhan Şehit Ersin Özyurt Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerin ve öğretmenlerin katılımıyla ''Deprem ve Tahliye Tatbikatı'' yapıldı.

Okul idaresi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada,”Okulumuzda 6 Mart 2024 Çarşamba günü saat 11.45'te tüm öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin katılımıyla ''Deprem ve Tahliye Tatbikatı'' yapıldı.

Okulumuzda tüm sınıflarda bilgilendirme amacıyla öğrencilere video izletildi. Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı. Bina tahliye tatbikatında öğrencilerimiz 1 dakika 26 saniyede öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini tamamladı. Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınmasıyla tamamlanan tatbikatımız tüm seviyelerde başarıyla gerçekleştirildi.” denildi.

Yorum yapın

Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz *

0 Yorum